Forrás: Pixabay
Zamatos, ízletes Egyszerű húsleves
Az egyszerű húsleves egy rendkívül ízletes, világos alapleves, amelyet magyar konyhában gyakran főznek. A húsleves hús, zöldség és fűszerek keveréke révén nyeri el zamatos ízét. Ezek az alapanyagok ügyes kezek között „egyszerű” húslevest varázsolnak az asztalra.
Hozzávalók
- 1 kg marhacsont
- Fél csirke
- 1 nagy hagyma
- 2 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- Kisebb darab fehérrépa
- Kisebbe darab zellergyökér
- 1 Szál zellerzöld
- só, bors
- 1 Csomag Petrezselyem
Eljárás
Először tisztítsa meg és mossuk le a húst és a csontot.
Tegyük a húst, a csirkét és a csontot nagy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.
Adjunk hozzá egész hagymát, és forraljuk fel.
Ha a leves felforrt, vegyük le a habját, és sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a zellerzöldet.
Főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Végül szűrjük le a levét, és tálaljuk.
A zöldségeket és a húst külön tálaljuk a leves mellé.
Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.