HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Zamatos, ízletes Egyszerű húsleves

Az egyszerű húsleves egy rendkívül ízletes, világos alapleves, amelyet magyar konyhában gyakran főznek. A húsleves hús, zöldség és fűszerek keveréke révén nyeri el zamatos ízét. Ezek az alapanyagok ügyes kezek között „egyszerű” húslevest varázsolnak az asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhacsont Hozzáadott
  • Fél csirke Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 3 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • Kisebb darab fehérrépa Hozzáadott
  • Kisebbe darab zellergyökér Hozzáadott
  • 1 Szál zellerzöld Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először tisztítsa meg és mossuk le a húst és a csontot.

2. Lépés

Tegyük a húst, a csirkét és a csontot nagy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

3. Lépés

Adjunk hozzá egész hagymát, és forraljuk fel.

4. Lépés

Ha a leves felforrt, vegyük le a habját, és sózzuk, borsozzuk.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a zellerzöldet.

6. Lépés

Főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Végül szűrjük le a levét, és tálaljuk.

8. Lépés

A zöldségeket és a húst külön tálaljuk a leves mellé.

9. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új