HIRDETŐ

Forrás: Dar1930 from Getty Images

Zeller saláta körtével

Nagy rajongója vagyok a zellernek - egyedi, enyhén fanyar íze van, amely sokféle ételnek ad karaktert. Nyersen, salátákban szeretem a legjobban - ropogós és frissítő. Nálam ez a recept azért különleges, mert az őszre asszociálok vele, amikor a zeller és a körte a legszebb. A körte itt finom édességet kölcsönöz, ami jól harmonizál a többi hozzávalóval. Ezt a receptet mindenképpen ajánlom az év bármely szakában!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 pcs Közepes méretű zeller Hozzáadott
  • 2 pcs érett körte Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • 3 kanalak Olívaolajok Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 köteg Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 maréknyi Dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg és hámozzuk meg a zellert. Ezután vágjuk vékony szeletekre, majd rudakra vagy kockákra. Ha speciális reszelőt vagy konyhai robotgépet használ, még jobb eredményt érhet el, és csökkentheti az elkészítési időt.

2. Lépés

A körtét megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Javaslom, hogy ehhez használjon zöldséghegyezőt, ha van. Kezeljük őket citromlével, hogy ne sötétedjenek el.

3. Lépés

Mossuk meg a petrezselymet, szárítsuk meg és vágjuk finomra.

4. Lépés

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk.

5. Lépés

Itt az ideje, hogy az összes hozzávalót összekeverjük. Tegyük a zellert, a körtét, az apróra vágott petrezselymet és a diót egy tálba.

6. Lépés

Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összekeverjük.

7. Lépés

A saláta az elkészítés után körülbelül 30 perccel lesz a legfinomabb, amikor már minden összetevő összeforrt. Én azonban azt javaslom, hogy azonnal tálaljuk, amikor a zeller és a körte még ropogós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új