Forrás: Dar1930 from Getty Images
Zeller saláta körtével
Nagy rajongója vagyok a zellernek - egyedi, enyhén fanyar íze van, amely sokféle ételnek ad karaktert. Nyersen, salátákban szeretem a legjobban - ropogós és frissítő. Nálam ez a recept azért különleges, mert az őszre asszociálok vele, amikor a zeller és a körte a legszebb. A körte itt finom édességet kölcsönöz, ami jól harmonizál a többi hozzávalóval. Ezt a receptet mindenképpen ajánlom az év bármely szakában!
Hozzávalók
- 1 pcs Közepes méretű zeller
- 2 pcs érett körte
- citromlé
- 3 kanalak Olívaolajok
- só és bors ízlés szerint
- 1⁄2 köteg Petrezselyem
- 1 maréknyi Dió
Eljárás
Először is mossuk meg és hámozzuk meg a zellert. Ezután vágjuk vékony szeletekre, majd rudakra vagy kockákra. Ha speciális reszelőt vagy konyhai robotgépet használ, még jobb eredményt érhet el, és csökkentheti az elkészítési időt.
A körtét megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Javaslom, hogy ehhez használjon zöldséghegyezőt, ha van. Kezeljük őket citromlével, hogy ne sötétedjenek el.
Mossuk meg a petrezselymet, szárítsuk meg és vágjuk finomra.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk.
Itt az ideje, hogy az összes hozzávalót összekeverjük. Tegyük a zellert, a körtét, az apróra vágott petrezselymet és a diót egy tálba.
Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összekeverjük.
A saláta az elkészítés után körülbelül 30 perccel lesz a legfinomabb, amikor már minden összetevő összeforrt. Én azonban azt javaslom, hogy azonnal tálaljuk, amikor a zeller és a körte még ropogós.