HIRDETŐ

Forrás: VeselovaElena from Getty Images

Zöldbab szalonnával

Ez egy klasszikus cseh finomság, amely remekül illik főétkezéshez és húsok mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss zöldbab Hozzáadott
  • 150 g Minőségi szalonna Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Kanálok Növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg a babot, és vágjuk le a végeit. Ezután egy fazék forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük őket, amíg megpuhulnak. Ezután lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Lépés

Vágja a szalonnát vékony csíkokra, és aprítsa fel a hagymát. Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szalonnát, és süssük ropogósra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Ezután adjuk hozzá a babot, sót és borsot, és keverjük össze mindent alaposan. Hagyjuk a babot a serpenyőben kb. 5 percig, hogy felmelegedjen és magába szívja a szalonna és a hagyma ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek