Forrás: VeselovaElena from Getty Images
Zöldbab szalonnával
Ez egy klasszikus cseh finomság, amely remekül illik főétkezéshez és húsok mellé.
Hozzávalók
- 500 g friss zöldbab
- 150 g Minőségi szalonna
- 1 db The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 Kanálok Növényi olaj
Eljárás
Először is tisztítsuk meg a babot, és vágjuk le a végeit. Ezután egy fazék forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük őket, amíg megpuhulnak. Ezután lecsepegtetjük, és félretesszük.
Vágja a szalonnát vékony csíkokra, és aprítsa fel a hagymát. Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szalonnát, és süssük ropogósra.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Ezután adjuk hozzá a babot, sót és borsot, és keverjük össze mindent alaposan. Hagyjuk a babot a serpenyőben kb. 5 percig, hogy felmelegedjen és magába szívja a szalonna és a hagyma ízét.