HIRDETŐ

Forrás: VeselovaElena from Getty Images

Zöldbab szalonnával

Ez egy klasszikus cseh finomság, amely remekül illik főétkezéshez és húsok mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss zöldbab Hozzáadott
  • 150 g Minőségi szalonna Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Kanálok Növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg a babot, és vágjuk le a végeit. Ezután egy fazék forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük őket, amíg megpuhulnak. Ezután lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Lépés

Vágja a szalonnát vékony csíkokra, és aprítsa fel a hagymát. Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szalonnát, és süssük ropogósra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Ezután adjuk hozzá a babot, sót és borsot, és keverjük össze mindent alaposan. Hagyjuk a babot a serpenyőben kb. 5 percig, hogy felmelegedjen és magába szívja a szalonna és a hagyma ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új