HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3bOd65d7dBGqunnKhhAo/9ffb6291011d86d1533ad64147abcb.jpeg)
Zöldségchips
Egészségesebb alternatíva a hagyományos chipsekhez, ideális snack filmnézéshez vagy barátokkal való találkozókhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 darab burgonya
- 1 darab sárgarépa
- 2 darab cékla
- 1 darab cukkini
- 500 ml repceolaj
- Paprika
- kömény
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk. Vékony, körülbelül 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
2. Lépés
Melegítsünk fel repceolajat egy mély serpenyőben. A zöldségeket kisebb adagokban sütjük meg benne. Sütjük őket addig, amíg szép arany színűek nem lesznek - körülbelül 3 percig.
3. Lépés
A pirított zöldségchipszet kivesszük a serpenyőből és szétterítjük a sütőpapíron. Megszórjuk a kedvenc fűszerezésünkkel és szervírozhatjuk. Jó étvágyat!