HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Zöldségekkel gazdag Fejtett Bableves

A fejtett bableves egy hagyományos magyar étel, amelyet többnyire családi vagy ünnepi alkalmakkor fogyasztunk. A fűszeres húslevesben főtt bab és zöldségek adnak gazdagságot és ízt ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g fejtett bab Hozzáadott
  • 500 g marhalábszár vagy marhahús (apróhús) Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 kis fej karalábé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az előre beáztatott babot megmossuk és leszűrjük.

2. Lépés

Egy nagy fazékban forró vízbe tesszük a babot és főzni kezdjük.

3. Lépés

A marhalábszárat (vagy a marhahúst) megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd hideg vízben feltesszük főni.

4. Lépés

A hagymát és fokhagymát meghámozzuk és finom vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

5. Lépés

Egy lábasban az olaj felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

6. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azonnal felöntjük vízzel és jól elkeverjük.

7. Lépés

Hozzáadjuk a kockázott zöldsgeket és a megfőtt babot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. Sóval és borssal ízesítjük.

8. Lépés

Felforraljuk, majd takaréklángon 1-1,5 órán keresztül főzzük, amíg a zöldségek és a bab teljesen megpuhul.

9. Lépés

Amikor a hús is főtt, leszedjük róla a zsírt és a csonkokat. A húst kisebb darabokra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe.

10. Lépés

Levesszük a tűzről és legalábbig hagyjuk állni. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új