HIRDETŐ

Zöldséges Cibere Leves

A Cibere Leves egy hagyományos magyar étel, amelynek fő összetevője a sárgaborsó és a zöldségek. Egy könnyű, tápláló és ízletes leves, amely tökéletes választás lehet egy hideg téli napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál zeller, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 kis fej fehérrépa, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 4 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss kapor, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • tejföl (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket aranybarnára.

2. Lépés

Adj hozzá a sárgarépát, zellert és fehérrépát. Főzd őket pár percig, amíg kissé megpuhulnak.

3. Lépés

Öntsd rá a húslevest, majd fűszerezd. Forrald fel, majd főzd alacsony hőfokon 20-25 percig, amíg zöldségek teljesen megpuhulnak.

4. Lépés

Vegyél ki a levesből egy merőkanálnyit, majd turmixold simára. Öntsd vissza a levesbe, hogy sűrűbb legyen.

5. Lépés

Végül keverd hozzá a finomra vágott petrezselymet, kaprot és citromlevet. Ízesítsd ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új