HIRDETŐ
Zöldséges Cibere Leves
A Cibere Leves egy hagyományos magyar étel, amelynek fő összetevője a sárgaborsó és a zöldségek. Egy könnyű, tápláló és ízletes leves, amely tökéletes választás lehet egy hideg téli napra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 ks sárgarépa
- 2 Szál zeller, apró kockákra vágva
- 1 kis fej fehérrépa, apró kockákra vágva
- 4 Csésze húsleves
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál friss petrezselyem, finomra vágva
- 1 evőkanál friss kapor, finomra vágva
- 1 evőkanál citromlé
- tejföl (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket aranybarnára.
2. Lépés
Adj hozzá a sárgarépát, zellert és fehérrépát. Főzd őket pár percig, amíg kissé megpuhulnak.
3. Lépés
Öntsd rá a húslevest, majd fűszerezd. Forrald fel, majd főzd alacsony hőfokon 20-25 percig, amíg zöldségek teljesen megpuhulnak.
4. Lépés
Vegyél ki a levesből egy merőkanálnyit, majd turmixold simára. Öntsd vissza a levesbe, hogy sűrűbb legyen.
5. Lépés
Végül keverd hozzá a finomra vágott petrezselymet, kaprot és citromlevet. Ízesítsd ízlés szerint.