HIRDETŐ

Forrás: -lvinst- from Getty Images

Zöldséges húsgombócleves

Ez a tradicionális magyar leves egyszerű és laktató, tele van friss zöldségekkel és húsos gombócokkal. Kiváló választás egy hideg téli napon, vagy amikor csak szükséged van valami melegre és táplálóra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 300 g darált hús Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks leveskocka Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks krumpli Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről.

3. Lépés

Szórjuk meg pirospaprikával.

4. Lépés

Adjuk hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a tojást.

5. Lépés

Hagyjuk a keveréket 10 percig pihenni a hűtőben, majd formázzunk belőle gombócokat.

6. Lépés

Hámozza meg és vágja fel a sárgarépát és a burgonyát.

7. Lépés

Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zöldségeket, és pároljuk meg őket.

8. Lépés

Morzsoljuk bele 2 liter vízbe a húsleveskockát.

9. Lépés

Főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a gombócokat, és főzzük további 15 percig, vagy amíg minden megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új