Forrás: -lvinst- from Getty Images
Zöldséges húsgombócleves
Ez a tradicionális magyar leves egyszerű és laktató, tele van friss zöldségekkel és húsos gombócokkal. Kiváló választás egy hideg téli napon, vagy amikor csak szükséged van valami melegre és táplálóra.
Hozzávalók
- 300 g darált hús
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 ks leveskocka
- 1 ks tojás
- 1 ks vöröshagyma
- 1 ks krumpli
- olaj
- bors
- só
Eljárás
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről.
Szórjuk meg pirospaprikával.
Adjuk hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a tojást.
Hagyjuk a keveréket 10 percig pihenni a hűtőben, majd formázzunk belőle gombócokat.
Hámozza meg és vágja fel a sárgarépát és a burgonyát.
Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zöldségeket, és pároljuk meg őket.
Morzsoljuk bele 2 liter vízbe a húsleveskockát.
Főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a gombócokat, és főzzük további 15 percig, vagy amíg minden megpuhul.