HIRDETŐ
Forrás: wmaster890 from Getty Images
Zöldséges Húsgombócleves
Egy ízletes, otthoni húsgombócleves, friss zöldségekkel és puha húsgombócokkal. Tökéletes ebéd a hideg téli napokon, amely mindenkit felmelegít.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Húsgombóchoz
- 500 g darált hús (marha és sertés keveréke)
- 1 ks tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 5 g só
- 2 g őrölt bors
Leveshez
- 2 l víz
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 1 ks zeller
- 1 ks vöröshagyma
- 3 g só
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A húsgombócok előkészítése: Keverjük össze a darált húst, tojást, zsemlemorzsát, a sót és borsot egy tálban. Formázzunk belőle kis gombócokat.
2. Lépés
A leves előkészítése: Tegyük a vizet egy nagy lábasba, adjuk hozzá a zöldségeket és a sót. Forraljuk fel.
3. Lépés
Húsgombócok hozzáadása: Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a húsgombócokat, és gyengén forralva főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.
4. Lépés
Tálalás: Ha a húsgombócok elkészültek, kóstoljuk meg a levest, és ha szükséges, adjunk hozzá sót. Szolgáljuk forrón.