HIRDETŐ

Forrás: wmaster890 from Getty Images

Zöldséges Húsgombócleves

Egy ízletes, otthoni húsgombócleves, friss zöldségekkel és puha húsgombócokkal. Tökéletes ebéd a hideg téli napokon, amely mindenkit felmelegít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Húsgombóchoz

  • 500 g darált hús (marha és sertés keveréke) Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 2 g őrölt bors Hozzáadott

Leveshez

  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A húsgombócok előkészítése: Keverjük össze a darált húst, tojást, zsemlemorzsát, a sót és borsot egy tálban. Formázzunk belőle kis gombócokat.

2. Lépés

A leves előkészítése: Tegyük a vizet egy nagy lábasba, adjuk hozzá a zöldségeket és a sót. Forraljuk fel.

3. Lépés

Húsgombócok hozzáadása: Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a húsgombócokat, és gyengén forralva főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Tálalás: Ha a húsgombócok elkészültek, kóstoljuk meg a levest, és ha szükséges, adjunk hozzá sót. Szolgáljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új