HIRDETŐ

Forrás: wmaster890 from Getty Images

Zöldséges Húsgombócleves

Egy ízletes, otthoni húsgombócleves, friss zöldségekkel és puha húsgombócokkal. Tökéletes ebéd a hideg téli napokon, amely mindenkit felmelegít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Húsgombóchoz

  • 500 g darált hús (marha és sertés keveréke) Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 2 g őrölt bors Hozzáadott

Leveshez

  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A húsgombócok előkészítése: Keverjük össze a darált húst, tojást, zsemlemorzsát, a sót és borsot egy tálban. Formázzunk belőle kis gombócokat.

2. Lépés

A leves előkészítése: Tegyük a vizet egy nagy lábasba, adjuk hozzá a zöldségeket és a sót. Forraljuk fel.

3. Lépés

Húsgombócok hozzáadása: Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a húsgombócokat, és gyengén forralva főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Tálalás: Ha a húsgombócok elkészültek, kóstoljuk meg a levest, és ha szükséges, adjunk hozzá sót. Szolgáljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek