HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Zsidótojás

A zsidótojás egy magyar klasszikus körtojás-étel, amit tipikusan húsvétkor készítenek. Az étel neve arra utal, hogy a húsvéti ünnepek alatt a zsidó közösségeknél készíthető, hiszen nincsenek benne tejtermékek. A zsidótojás egyszerűen elkészíthető, és ízletes szendvicsfeltét, de akár önálló ételként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

alapanyagok

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

szósz

  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat főzd keményre, majd hűtsd le őket. Hámozd le a héjukat, és tedd félre őket.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a petrezselyemzöldet aprítsd fel.

3. Lépés

Egy lábosban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a lisztet, és süsd világosbarnára.

4. Lépés

Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd süsd tovább a liszttel együtt, amíg a hagyma meg nem puhul.

5. Lépés

Szórd bele a paprikát, sózd, borsozd, majd öntsd fel 2-3 evőkanál vízzel, és főzd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.

6. Lépés

A tojásokat vágd félbe, és tedd bele a szószba. Főzd még pár percig, majd szórd meg petrezselyemzölddel, és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új