HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Zsidótojás

A zsidótojás egy magyar klasszikus körtojás-étel, amit tipikusan húsvétkor készítenek. Az étel neve arra utal, hogy a húsvéti ünnepek alatt a zsidó közösségeknél készíthető, hiszen nincsenek benne tejtermékek. A zsidótojás egyszerűen elkészíthető, és ízletes szendvicsfeltét, de akár önálló ételként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

alapanyagok

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

szósz

  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat főzd keményre, majd hűtsd le őket. Hámozd le a héjukat, és tedd félre őket.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a petrezselyemzöldet aprítsd fel.

3. Lépés

Egy lábosban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a lisztet, és süsd világosbarnára.

4. Lépés

Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd süsd tovább a liszttel együtt, amíg a hagyma meg nem puhul.

5. Lépés

Szórd bele a paprikát, sózd, borsozd, majd öntsd fel 2-3 evőkanál vízzel, és főzd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.

6. Lépés

A tojásokat vágd félbe, és tedd bele a szószba. Főzd még pár percig, majd szórd meg petrezselyemzölddel, és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek