HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata

A tepsis brassói egy rendkívül ízletes és laktató étel, ami a hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata. Krumplival és hússal tökéletes egytálétel, amelyet az egész család imád.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertés karaj vagy lapocka Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál paprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • Olaj vagy zsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst közepes kockákra vágjuk, a burgonyát pedig nagyobb darabokra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.

2. Lépés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy, mély tepsiben kisütjük. Ha elég zsírja van a szalonnának, nem kell hozzá további zsiradék. Ha kevés a zsírja, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.

3. Lépés

A kisültalonna zsírába dobjuk bele a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadunk 1 csapott evőkanál paprikát, és a húst is beledobjuk. Addig pirítjuk, amíg a húsnak össze nem áll a leve. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

4. Lépés

A húshoz adunk 2 dl vizet, beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverünk mindent.

5. Lépés

180-as fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ez általában 40-50 percet vesz igénybe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új