Forrás: Pixabay
A hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata
A tepsis brassói egy rendkívül ízletes és laktató étel, ami a hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata. Krumplival és hússal tökéletes egytálétel, amelyet az egész család imád.
Hozzávalók
- 500 g sertés karaj vagy lapocka
- 800 g burgonya
- 100 g füstölt szalonna
- 1 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál paprika
- 1 csipet őrölt bors
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
- Olaj vagy zsír a sütéshez
Eljárás
A sertéshúst közepes kockákra vágjuk, a burgonyát pedig nagyobb darabokra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy, mély tepsiben kisütjük. Ha elég zsírja van a szalonnának, nem kell hozzá további zsiradék. Ha kevés a zsírja, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.
A kisültalonna zsírába dobjuk bele a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadunk 1 csapott evőkanál paprikát, és a húst is beledobjuk. Addig pirítjuk, amíg a húsnak össze nem áll a leve. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
A húshoz adunk 2 dl vizet, beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverünk mindent.
180-as fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ez általában 40-50 percet vesz igénybe.