HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata

A tepsis brassói egy rendkívül ízletes és laktató étel, ami a hagyományos brassói aprópecsenye tepsis változata. Krumplival és hússal tökéletes egytálétel, amelyet az egész család imád.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertés karaj vagy lapocka Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál paprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • Olaj vagy zsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst közepes kockákra vágjuk, a burgonyát pedig nagyobb darabokra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.

2. Lépés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy, mély tepsiben kisütjük. Ha elég zsírja van a szalonnának, nem kell hozzá további zsiradék. Ha kevés a zsírja, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.

3. Lépés

A kisültalonna zsírába dobjuk bele a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadunk 1 csapott evőkanál paprikát, és a húst is beledobjuk. Addig pirítjuk, amíg a húsnak össze nem áll a leve. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

4. Lépés

A húshoz adunk 2 dl vizet, beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverünk mindent.

5. Lépés

180-as fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ez általában 40-50 percet vesz igénybe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek