HIRDETŐ

A kelkáposzta új arca: Rakott Kelkáposzta

Egy finom és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető és remek választás, ha a hagyományosabb ételek unalmától szenvedsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy kelkáposzta Hozzáadott
  • 1 kg darált hús marhahús Hozzáadott
  • sertés vagy bárány Hozzáadott
  • 1 Fej közepes vöröshagyma reszelve Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag rizs g Hozzáadott
  • 2 Csésze húsleves Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag reszelt sajt g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kelkáposztát mossuk meg, és vágjuk le a nehéz levélkéit. Főzzük puhára egy nagy fazékban forró vízben, és hagyjuk hűlni.

2. Lépés

A darált húst, vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.

3. Lépés

A káposztalével együtt főzzük meg a rizst egy másik fazékban.

4. Lépés

Olajat hevítünk egy nagyméretű serpenyőben és dolgozzuk meg benne a húskeveréket, amíg szép piros és átsült.

5. Lépés

A káposztát vágjuk darabokra, és vesszük ki a belső részeket, hogy kapjunk egy "csónakot".

6. Lépés

Az aljára helyezzük a rizst, majd rá a húskeveréket, és megszórjuk sajttal.

7. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarna lesz.

8. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új