A kelkáposzta új arca: Rakott Kelkáposzta
Egy finom és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető és remek választás, ha a hagyományosabb ételek unalmától szenvedsz.
Hozzávalók
- 1 nagy kelkáposzta
- 1 kg darált hús marhahús
- sertés vagy bárány
- 1 Fej közepes vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 2 evőkanál olaj
- 1 Csomag rizs g
- 2 Csésze húsleves
- és Só bors ízlés szerint
- 1 Csomag reszelt sajt g
Eljárás
A kelkáposztát mossuk meg, és vágjuk le a nehéz levélkéit. Főzzük puhára egy nagy fazékban forró vízben, és hagyjuk hűlni.
A darált húst, vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
A káposztalével együtt főzzük meg a rizst egy másik fazékban.
Olajat hevítünk egy nagyméretű serpenyőben és dolgozzuk meg benne a húskeveréket, amíg szép piros és átsült.
A káposztát vágjuk darabokra, és vesszük ki a belső részeket, hogy kapjunk egy "csónakot".
Az aljára helyezzük a rizst, majd rá a húskeveréket, és megszórjuk sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarna lesz.
Tálaljuk melegen.