HIRDETŐ

A klasszikus lasagne: A családi kedvenc

A lasagne több rétegű tésztából, szaftos húsos-sajtos töltelékből és paradicsomos szószból áll, ami a tökéletes ízvilágot és illatot kínálja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús marhahús Hozzáadott
  • vagy kevert Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csomag paradicsomlé g Hozzáadott
  • 1 evőkanál oregánó Hozzáadott
  • 1 evőkanál bazsalikom Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag ricotta sajt g Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag reszelt sajt g Hozzáadott
  • 12 ks lasagne tészta Hozzáadott
  • 2 Csésze reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A húst sóval és borssal ízesítsük.

2. Lépés

Egy serpenyőben sütjük a húst és a vöröshagymát, amíg a hús szép piros.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomlevet, oregánót és bazsalikomot.

4. Lépés

Főzzük alacsony lángon, amíg a szósz besűrűsödik, kb. 30 perc.

5. Lépés

Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot, a tojást és a reszelt sajtot.

6. Lépés

Egy nagy tepsit kenjünk ki vajjal.

7. Lépés

Helyezzünk egy réteg lasagne tésztát a tepsibe, majd a húsos tölteléket, és a sajtos tölteléket.

8. Lépés

Ismételjük a rétegezést, amíg a tészta és a töltelék elfogy.

9. Lépés

A tetején szórjunk reszelt sajtot.

10. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig, majd melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új