HIRDETŐ
A klasszikus lasagne: A családi kedvenc
A lasagne több rétegű tésztából, szaftos húsos-sajtos töltelékből és paradicsomos szószból áll, ami a tökéletes ízvilágot és illatot kínálja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált hús marhahús
- vagy kevert
- 3 gerezd fokhagyma
- apróra vágva
- 1 Csomag paradicsomlé g
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- és Só bors ízlés szerint
- 1 Csomag ricotta sajt g
- 2 tojás
- 1 Csomag reszelt sajt g
- 12 ks lasagne tészta
- 2 Csésze reszelt sajt
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A húst sóval és borssal ízesítsük.
2. Lépés
Egy serpenyőben sütjük a húst és a vöröshagymát, amíg a hús szép piros.
3. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomlevet, oregánót és bazsalikomot.
4. Lépés
Főzzük alacsony lángon, amíg a szósz besűrűsödik, kb. 30 perc.
5. Lépés
Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot, a tojást és a reszelt sajtot.
6. Lépés
Egy nagy tepsit kenjünk ki vajjal.
7. Lépés
Helyezzünk egy réteg lasagne tésztát a tepsibe, majd a húsos tölteléket, és a sajtos tölteléket.
8. Lépés
Ismételjük a rétegezést, amíg a tészta és a töltelék elfogy.
9. Lépés
A tetején szórjunk reszelt sajtot.
10. Lépés
180 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig, majd melegen tálaljuk.