A legfinomabb krumplipüré
Krémis krumplipüré, mely mindenki kedvenc krumpli körete.
Hozzávalók
- húsleves
- Megmosott és meghámozott krumplik
- vaj
- krémsajt
- író
- só
Eljárás
Hámozzuk meg és öblítsük le a krumplit. Vágjuk 1 hüvelykes kockákra vagy darabokra. Tegyük a krumplit egy nagy fazékba. Öntsük fel csirke alaplével. A krumplinak csak le kellene fednie a folyadékot.
Forrás: Youtube
Helyezze a fazekat magas hőmérsékletű tűzhelyre és forralja fel. Csökkentse a hőmérsékletet közepesre és főzze, amíg a krumpli meg nem puhul, körülbelül 15 percig.
Leszűrjük a burgonyát a levesből és a főtt burgonyát egy nagy tálba tesszük.
Forrás: Youtube
Adjon hozzá vajat, krémsajtot, tengeri moszatot és sót.
Forrás: Youtube
A krumpli és a többi összetevő habosításához használjon kézi mixert, amíg világos, levegős és krémes nem lesz (3 - 5 perc), vagy használjon krumplinyomót. Tálalja melegen.
Forrás: Youtube