HIRDETŐ

A legfinomabb sütőtök krémleves

Ez a sütőtökkrémleves a személyes kedvencem ősszel! A sütőtökkrémleves egyszerűen zseniális, mert azt igazán finommá teszi, hogy a tököt először megsütjük, ami kihozza belőle az édességét. Ez a recept 100% -ban bizonyított, amit már számtalanszor elkészítettem különböző vendégeimnek, és mindig nagy sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy sütőtök Hozzáadott
  • 3 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • Osztriga gomba, friss vagy konzerv (opcionális) Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • kókuszolaj a sütéshez Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt preheating 200°C-ra. A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kiemeljük, és a belső részét kókuszolajjal vékonyan bekenjük. Mindkét felét a tepsin lefelé helyezzük. A sütőtök sütési ideje nagyban függ a méretétől, ezért ajánlott 30 percenként megnézni, hogy megvan-e már.

2. Lépés

Amíg a sütőtök sül, megpucoljuk a sárgarépákat, a hagymákat és a fokhagymát, és apró darabokra vágjuk őket.

3. Lépés

A zöldségeket kókuszolajon közepes lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, és még 1-2 percig pirítjuk.

4. Lépés

A sütőtököt ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni annyira, hogy meg tudjuk fogni. Ezután a bőrt lehámozzuk róla, és hozzáadjuk a pirított zöldségekhez.

5. Lépés

Az egészet annyi zöldség alaplével öntjük le, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük.

6. Lépés

Amikor kész, botmixerrel pürésítjük. Sóval és borssal ízesítjük.

7. Lépés

Ha szeretnéd, a leves tetejére tehetünk egy kanál tejfölt és az osztriga gombát.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, friss, ropogós kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új