A legfinomabb sütőtök krémleves
Ez a sütőtökkrémleves a személyes kedvencem ősszel! A sütőtökkrémleves egyszerűen zseniális, mert azt igazán finommá teszi, hogy a tököt először megsütjük, ami kihozza belőle az édességét. Ez a recept 100% -ban bizonyított, amit már számtalanszor elkészítettem különböző vendégeimnek, és mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók
- 1 nagy sütőtök
- 3 Szál sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségleves alaplé
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- Osztriga gomba, friss vagy konzerv (opcionális)
- só, bors ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz (opcionális)
Eljárás
A sütőt preheating 200°C-ra. A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kiemeljük, és a belső részét kókuszolajjal vékonyan bekenjük. Mindkét felét a tepsin lefelé helyezzük. A sütőtök sütési ideje nagyban függ a méretétől, ezért ajánlott 30 percenként megnézni, hogy megvan-e már.
Amíg a sütőtök sül, megpucoljuk a sárgarépákat, a hagymákat és a fokhagymát, és apró darabokra vágjuk őket.
A zöldségeket kókuszolajon közepes lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, és még 1-2 percig pirítjuk.
A sütőtököt ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni annyira, hogy meg tudjuk fogni. Ezután a bőrt lehámozzuk róla, és hozzáadjuk a pirított zöldségekhez.
Az egészet annyi zöldség alaplével öntjük le, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük.
Amikor kész, botmixerrel pürésítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
Ha szeretnéd, a leves tetejére tehetünk egy kanál tejfölt és az osztriga gombát.
Tálaljuk forrón, friss, ropogós kenyérrel.