A legfinomabb zöldbabfőzelék
Ez a recept egy igazi klasszikus a magyar konyhából, édeskés-pikáns ízvilágával az egész család kedvence lesz. A babos gulyáshoz vagy más szaftos húsos ételhez tökéletes köret.
Hozzávalók
- 1 kg zöldbab
- 50 g vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A zöldbabot megtisztítjuk, felkarikázzuk és sós vízben feltesszük főni.
A fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégesse a paprikát, mert keserű lesz!
Folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
Amikor a zöldbab már majdnem kész, az egész főzőlevét belemixezzük a rántásba, majd összefőzzük.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, és még egyet rottyantunk rajta.
Ha minden jól sikerült, a zöldbabfőzelékünk krémesen sima lesz. Frissen vágott petrezselyemmel és pirított húsokkal tálaljuk.