HIRDETŐ

A legfinomabb zöldbabfőzelék

Ez a recept egy igazi klasszikus a magyar konyhából, édeskés-pikáns ízvilágával az egész család kedvence lesz. A babos gulyáshoz vagy más szaftos húsos ételhez tökéletes köret.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg zöldbab Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megtisztítjuk, felkarikázzuk és sós vízben feltesszük főni.

2. Lépés

A fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégesse a paprikát, mert keserű lesz!

4. Lépés

Folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

5. Lépés

Amikor a zöldbab már majdnem kész, az egész főzőlevét belemixezzük a rántásba, majd összefőzzük.

6. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, és még egyet rottyantunk rajta.

7. Lépés

Ha minden jól sikerült, a zöldbabfőzelékünk krémesen sima lesz. Frissen vágott petrezselyemmel és pirított húsokkal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új