HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A legjobb almás pite túrós töltelékkel

Lédús sütemény friss almával és krémes túróréteggel. Tökéletes egy délutáni kávéhoz vagy egy vacsora édes befejezéseként. A tortaalap muffintésztából készül, az almás-túrós tölteléket pedig megtöltjük és megsütjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g Quark Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 3 Tablespoon Búzadara Hozzáadott
  • 600 g alma Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Az almás pite túróval recepthez melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő 160 fok).

2. Lépés

A lisztből, cukorból, vajból, tojásból, sóból és sütőporból készítsünk muffintésztát. A tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 30 percig.

3. Lépés

Közben hámozza meg az almát, távolítsa el a magházát, és vágja apró darabokra. Szórjuk meg fahéjjal.

4. Lépés

Keverjük össze a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a búzadarát.

5. Lépés

Zsírozzon ki egy rugós formát. Tekerje ki a tésztát, és bélelje ki vele a forma alját és oldalát.

6. Lépés

Helyezze az almadarabokat a tésztára, és kenje rá a túrókeveréket.

7. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a torta széle aranybarnára sül, és a túrótöltelék megdermed.

8. Lépés

Vegye ki a túrós almás pitét a sütőből, és hagyja kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új