Forrás: Pixabay
A legjobb almás pite túrós töltelékkel
Lédús sütemény friss almával és krémes túróréteggel. Tökéletes egy délutáni kávéhoz vagy egy vacsora édes befejezéseként. A tortaalap muffintésztából készül, az almás-túrós tölteléket pedig megtöltjük és megsütjük.
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g liszt
- 125 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tojás
- 1 Pinch só
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 500 g Quark
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 Tojás
- 3 Tablespoon Búzadara
- 600 g alma
- 1 Teáskanál Fahéj
Eljárás
Az almás pite túróval recepthez melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő 160 fok).
A lisztből, cukorból, vajból, tojásból, sóból és sütőporból készítsünk muffintésztát. A tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 30 percig.
Közben hámozza meg az almát, távolítsa el a magházát, és vágja apró darabokra. Szórjuk meg fahéjjal.
Keverjük össze a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a búzadarát.
Zsírozzon ki egy rugós formát. Tekerje ki a tésztát, és bélelje ki vele a forma alját és oldalát.
Helyezze az almadarabokat a tésztára, és kenje rá a túrókeveréket.
Az előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a torta széle aranybarnára sül, és a túrótöltelék megdermed.
Vegye ki a túrós almás pitét a sütőből, és hagyja kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintjük, és tálaljuk.