HIRDETŐ

Forrás: bonchan via iStockPhotos

A legjobb gofri tészta recept

Ezt a gofri receptet már számtalanszor elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott a családom és a barátaim körében. A hozzávalóknak köszönhetően a gofri csodálatosan habos és könnyű, ugyanakkor szép ropogós lesz. Tökéletes alaprecept, amelyhez tetszés szerint adhatsz feltéteket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Tablespoon cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 450 ml tej Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Hogyan készítsünk gofris tésztát? Először is keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Javaslom, hogy mindent nagyon jól keverjünk össze, hogy a végén ne legyenek csomók.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Úgy tapasztaltam, hogy jobb, ha hagyjuk a vajat kissé kihűlni, mielőtt hozzáadjuk a többi folyékony összetevőhöz, hogy a tojások ne főjenek meg.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük jól össze. De ne keverje túl sokat - néhány kis csomó nem baj, és biztosítja, hogy a gofri szép és habos legyen.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát körülbelül 5 percig pihenni. Ez idő alatt melegítse fel a gofrisütőt, és enyhén kenje be.

5. Lépés

Süsse a gofrisütőben addig, amíg a gofrisütő aranybarnára sül. Egy-egy gofri általában 4-5 percig tart, de ez a gofrisütőtől függően változhat.

6. Lépés

És kész a legjobb gofri! Nagyszerű ízűek porcukorral, juharsziruppal, friss gyümölcsökkel vagy egyszerűen önmagukban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új