Forrás: bonchan via iStockPhotos
A legjobb gofri tészta recept
Ezt a gofri receptet már számtalanszor elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott a családom és a barátaim körében. A hozzávalóknak köszönhetően a gofri csodálatosan habos és könnyű, ugyanakkor szép ropogós lesz. Tökéletes alaprecept, amelyhez tetszés szerint adhatsz feltéteket!
Hozzávalók
- 250 g búzaliszt
- 2 Teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 Teáskanál só
- 2 Tablespoon cukor
- 2 Tojás
- 450 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
Eljárás
Hogyan készítsünk gofris tésztát? Először is keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Javaslom, hogy mindent nagyon jól keverjünk össze, hogy a végén ne legyenek csomók.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Úgy tapasztaltam, hogy jobb, ha hagyjuk a vajat kissé kihűlni, mielőtt hozzáadjuk a többi folyékony összetevőhöz, hogy a tojások ne főjenek meg.
Most adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük jól össze. De ne keverje túl sokat - néhány kis csomó nem baj, és biztosítja, hogy a gofri szép és habos legyen.
Hagyjuk a tésztát körülbelül 5 percig pihenni. Ez idő alatt melegítse fel a gofrisütőt, és enyhén kenje be.
Süsse a gofrisütőben addig, amíg a gofrisütő aranybarnára sül. Egy-egy gofri általában 4-5 percig tart, de ez a gofrisütőtől függően változhat.
És kész a legjobb gofri! Nagyszerű ízűek porcukorral, juharsziruppal, friss gyümölcsökkel vagy egyszerűen önmagukban.