Forrás: Believe_In_Me from Getty Images
A legjobb grillezett hús
A grillezett hús a klasszikus nyári étel, különösen ízletes, ha szabadban készül.
Hozzávalók
- 1 kg Hús
- 2 db The Onion
- 4 kanalak olaj
- 100 ml Szójaszósz
- 2 db fokhagyma
Eljárás
Vágja közepes darabokra a húst, és tegye egy tálba. Adjon hozzá olajat, szójaszószt és apróra vágott fokhagymát. A hagymát vágja karikákra és szintén adja hozzá. Minden alaposan keverje össze, fedje le és hagyja pácolni legalább 2 órán keresztül, de a legjobb egész éjszaka.
Válassza ki a húst a pácléből, és hagyja állni szobahőmérsékleten legalább 30 percig grillezés előtt.
Melegítse elő a grillsütőt közepes magas hőmérsékletre. Helyezze a húst a grillre és süssön minden oldalán a hús vastagságától és a grill hőmérsékletétől függően.
Az állatot a marinád maradványaival kenje meg grillezés közben. Amikor a hús kész, vegye ki a grillből és hagyja legalább 5 percig pihenni tálalás előtt.
A húshoz grillezett zöldséget, krumplit vagy más köretet szolgálhat fel ízlése szerint. Jó étvágyat!