HIRDETŐ

Forrás: Freepik

A legjobb gyömbéres sütemények valaha

Finom és pikáns gyömbéres sütemények, tökéletesek az ünnepi szezonra, vagy bármikor, amikor édes csemegekre van szükség. Kandírozott gyömbérrel készülnek, ezek a sütemények kellemes csípőssel rendelkeznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 2 csészék finomliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 csésze Kandírozott gyömbér, finomra vágva Hozzáadott
  • 34 csésze Só nélküli vaj, szobahőmérsékleten Hozzáadott
  • 1 csésze Szemcsés fehér cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 14 csésze melasz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőjét 350 fokra (175 fok Celsius). Két süteménytálcát vonjon ki pergamenpapírral.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt gyömbért és a fahéjat.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Ezután verje hozzá a tojást, majd a melaszt, amíg csak össze nem ér.

4. Lépés

Fokozatosan adja hozzá a száraz összetevőket a nedveshez, csak annyira keverve, amíg beleszívódik. Keverje hozzá aprítva a kandírozott gyömbért.

5. Lépés

Görgessük a tésztát 2,5 cm-es golyókká, majd hempergessük kristálycukorban. Helyezzük őket kb. 5 cm-re egymástól az előkészített sütőlapokra.

6. Lépés

Süssük körülbelül 10-12 percig, vagy amíg a kekszek megdagadnak és kissé aranybarnák nem lesznek. Puhák lesznek a sütőből kivéve, de megkeményednek, ahogy lehűlnek. Hagyjuk őket néhány percig hűlni a sütőlemezen, mielőtt rácsra helyeznénk őket a teljes kihűléshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új