Forrás: Freepik
A legjobb gyömbéres sütemények valaha
Finom és pikáns gyömbéres sütemények, tökéletesek az ünnepi szezonra, vagy bármikor, amikor édes csemegekre van szükség. Kandírozott gyömbérrel készülnek, ezek a sütemények kellemes csípőssel rendelkeznek.
Hozzávalók
- 2 csészék finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1⁄2 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄4 csésze Kandírozott gyömbér, finomra vágva
- 3⁄4 csésze Só nélküli vaj, szobahőmérsékleten
- 1 csésze Szemcsés fehér cukor
- 1 nagy tojás
- 1⁄4 csésze melasz
Eljárás
Melegítse elő a sütőjét 350 fokra (175 fok Celsius). Két süteménytálcát vonjon ki pergamenpapírral.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt gyömbért és a fahéjat.
Egy külön tálban keverje össze a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Ezután verje hozzá a tojást, majd a melaszt, amíg csak össze nem ér.
Fokozatosan adja hozzá a száraz összetevőket a nedveshez, csak annyira keverve, amíg beleszívódik. Keverje hozzá aprítva a kandírozott gyömbért.
Görgessük a tésztát 2,5 cm-es golyókká, majd hempergessük kristálycukorban. Helyezzük őket kb. 5 cm-re egymástól az előkészített sütőlapokra.
Süssük körülbelül 10-12 percig, vagy amíg a kekszek megdagadnak és kissé aranybarnák nem lesznek. Puhák lesznek a sütőből kivéve, de megkeményednek, ahogy lehűlnek. Hagyjuk őket néhány percig hűlni a sütőlemezen, mielőtt rácsra helyeznénk őket a teljes kihűléshez.