HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gate74

A legjobb harmonikis ízvilágú fasírt

A fasírtot a legjobban sült krumplival és friss, ropogós salátával tálaljuk. Én személy szerint a friss paradicsommal és uborkával készített salátát kedvelem hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 csapott teáskanál só Hozzáadott
  • 1 kiskanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 kiskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal, a majoránnával és a pirospaprikával. Szakértői tanács: A fasírt ízét gazdagíthatjuk egy kis mustárral vagy worcestershire szósszal is. Az így kapott masszát takarjuk le és hagyjuk állni 30 percet a hűtőbe.

2. Lépés

30 perc elteltével formázzuk a masszából fasírtokat. Próbáljuk meg lehetőleg azonos méretűeket készíteni, hogy egyforma ideig süthessük őket. Egy fasírt mérete általában 5-6 cm átmérőjű.

3. Lépés

Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. Tanács: Ne hevítsük túl az olajat, mert ennek eredményeként a fasírt kívül megég, belül viszont nyers marad. Loptástól és nagy lángon süssük a húsgombócokat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új