Forrás: Pixabay: gate74
A legjobb harmonikis ízvilágú fasírt
A fasírtot a legjobban sült krumplival és friss, ropogós salátával tálaljuk. Én személy szerint a friss paradicsommal és uborkával készített salátát kedvelem hozzá.
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csapott teáskanál só
- 1 kiskanál őrölt feketebors
- 1 kiskanál Majoránna
- 1 kiskanál pirospaprika
- olaj a sütéshez
Eljárás
Keverjük össze a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal, a majoránnával és a pirospaprikával. Szakértői tanács: A fasírt ízét gazdagíthatjuk egy kis mustárral vagy worcestershire szósszal is. Az így kapott masszát takarjuk le és hagyjuk állni 30 percet a hűtőbe.
30 perc elteltével formázzuk a masszából fasírtokat. Próbáljuk meg lehetőleg azonos méretűeket készíteni, hogy egyforma ideig süthessük őket. Egy fasírt mérete általában 5-6 cm átmérőjű.
Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. Tanács: Ne hevítsük túl az olajat, mert ennek eredményeként a fasírt kívül megég, belül viszont nyers marad. Loptástól és nagy lángon süssük a húsgombócokat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek.