Forrás: FB: Varenie je radosť.
A legjobb kulajda
A legjobb kulajda egy hagyományos cseh leves, amely egyedülálló ízének és krémes állagának köszönhetően sok ínyenc szívét elnyerte. Ez egy sűrű leves, amelynek fő összetevői a gomba, a burgonya, a tejföl és a kapormártás, általában tojással díszítve.
Hozzávalók
- 400 g Burgonya
- 200 g Friss gomba
- 1 db The Onion
- 2 Kanálok Vaj
- 2 Kanálok sima liszt
- 1 Kanál Sók
- 1 Kanál Paprika
- 8 db Tojás
- 4 Kanálok Tejföl
- 1 hrst Kapor
- 1 táska Szárított kapor
- 2 Kanálok Ecet
- 4 l Vizek
Eljárás
Az apróra vágott hagymát a vajban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és megpároljuk.
Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, és fedjük fel vízzel.
Főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Közben egy tálban felverünk 4 tojást, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet és a szárított kaprot. A keveréket a levesbe öntjük.
Különösen főzzön keményre főtt tojást.
A levest liszt és kevés víz keverékével sűrítsük be, sóval és borssal fűszerezzük.
Végül tálaljuk a kulajdát egy tojással, és szórjuk meg friss kaporral.