HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

A legjobb kulajda

A legjobb kulajda egy hagyományos cseh leves, amely egyedülálló ízének és krémes állagának köszönhetően sok ínyenc szívét elnyerte. Ez egy sűrű leves, amelynek fő összetevői a gomba, a burgonya, a tejföl és a kapormártás, általában tojással díszítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 Kanálok Vaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál Paprika Hozzáadott
  • 8 db Tojás Hozzáadott
  • 4 Kanálok Tejföl Hozzáadott
  • 1 hrst Kapor Hozzáadott
  • 1 táska Szárított kapor Hozzáadott
  • 2 Kanálok Ecet Hozzáadott
  • 4 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát a vajban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és megpároljuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, és fedjük fel vízzel.

3. Lépés

Főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

4. Lépés

Közben egy tálban felverünk 4 tojást, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet és a szárított kaprot. A keveréket a levesbe öntjük.

5. Lépés

Különösen főzzön keményre főtt tojást.

6. Lépés

A levest liszt és kevés víz keverékével sűrítsük be, sóval és borssal fűszerezzük.

7. Lépés

Végül tálaljuk a kulajdát egy tojással, és szórjuk meg friss kaporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új