HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

A legjobb kulajda

A legjobb kulajda egy hagyományos cseh leves, amely egyedülálló ízének és krémes állagának köszönhetően sok ínyenc szívét elnyerte. Ez egy sűrű leves, amelynek fő összetevői a gomba, a burgonya, a tejföl és a kapormártás, általában tojással díszítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 Kanálok Vaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál Paprika Hozzáadott
  • 8 db Tojás Hozzáadott
  • 4 Kanálok Tejföl Hozzáadott
  • 1 hrst Kapor Hozzáadott
  • 1 táska Szárított kapor Hozzáadott
  • 2 Kanálok Ecet Hozzáadott
  • 4 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát a vajban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és megpároljuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, és fedjük fel vízzel.

3. Lépés

Főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

4. Lépés

Közben egy tálban felverünk 4 tojást, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet és a szárított kaprot. A keveréket a levesbe öntjük.

5. Lépés

Különösen főzzön keményre főtt tojást.

6. Lépés

A levest liszt és kevés víz keverékével sűrítsük be, sóval és borssal fűszerezzük.

7. Lépés

Végül tálaljuk a kulajdát egy tojással, és szórjuk meg friss kaporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek