Forrás: Pixabay: Hans
A legjobb Low Country Boil garnélarák leves
Ennek az ételnek a lényege az egyszerű összetevők és a tengerre emlékeztető ízek. Hagyományosan közös szabadtéri étkezés, amelyet a piknikasztalnál, a barátok és a család körében kell elfogyasztani, teljesen csöpög az ízektől, sós a tengertől, és egy hideg italért könyörög a közelben.
Hozzávalók
- 5 kvart Víz
- 1 palack Sör (nem kötelező)
- 2 táskák Rákfőző fűszer
- 2 kanalak Csípős szósz
- 4 Babérlevél
- 2 Citrom, félbevágva
- 2 font új burgonya
- 2 Nagy hagyma, negyedelve
- 2 font Füstölt kolbász, két hüvelykes darabokra vágva
- 8 fülek Kukorica, keresztben félbevágva
- 4 font Hámozatlan, nagy, friss garnélarákból
- Old Bay fűszerezés (nem kötelező)
Eljárás
Fogjon egy nagy lábast, majd keverje össze a vizet, a sört (adjon hozzá sört, ha szeretné, hogy enyhe maláta íze legyen, ha nem, akkor maradjon a víznél), a rákfőző fűszert, a csípős szószt, a babérlevelet és a citromot. Ne feledje, hogy a fűszeresség a csípős szószból és a rákfőző fűszerből származik, ezért a saját ízlése szerint állítsa be.
Forraljuk fel a vizes keveréket magas hőfokon. Az ízletes húsleves főzése kulcsfontosságú; ez az, ami felejthetetlen ízzel hálózza be a burgonyát és a kukoricát.
Adja hozzá a burgonyát, fedje le az edényt, és főzze körülbelül 10 percig. Itt ne felejtsük el, hogy ne főzzük túl a burgonyát.
Adja hozzá a hagymát és a kolbászt, hagyja főni további 10 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. A hagymát ne dobjuk csak úgy a fazékba, lassan merítsük alá, hogy megőrizzük a rétegeit, amelyek különben szétválhatnak a forrásban lévő húslevesben.
Adjuk hozzá a kukoricát, és főzzük még 5 percig.
Adjunk hozzá garnélarákot. Addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak, általában 3-5 perc alatt. Vigyázzon, hogy ne főzze túl a garnélarákot, mert a zamatosból gyorsan gumiszerűvé válhat.
Szűrje le a forrást. Szórja meg a tetejét egy kis Old Bay fűszerrel, ez nem kötelező, de további ízvilágot ad.
Tálalja ezt a Low Country Boil-t forrón és gőzölgősen, némi olvasztott vajjal, néhány citromszelettel és egy csomó szalvétával.