Forrás: Pixabay : congerdesign
A legjobb olasz tortellini serpenyő
A tortellini serpenyő a családom és az én személyes kedvencem. Már többször elkészítettem ezt az olasz ételt, és mindig eltalálja a kényelem és az ízek közötti édes pontot. Ezzel a recepttel gondoskodom arról, hogy a vacsoraasztalnál mindenki elégedett legyen, és még többet akarjon. A legjobb ebben az ételben az, hogy szuper egyszerű és gyorsan elkészíthető, így tökéletes recept egy hétköznap esti vacsorához.
Hozzávalók
- 500 g Tortellini (tetszés szerinti ízben)
- 2 paprika (különböző színek)
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g cseresznyeparadicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 150 g Mini mozzarella golyók
- Egy marék friss bazsalikomlevél
Eljárás
Az olasz tortellini serpenyő elkészítéséhez először vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. Ha fokhagymát használunk, mindig azt javaslom, hogy először zúzzuk össze, majd aprítsuk fel, hogy minél több ízt adjon ki belőle.
A paprikát és a paradicsomot vágja falatnyi darabokra. A méret természetesen ízlés kérdése, de én a kisebb darabokat szeretem, mert gyorsabban megfőnek, és jól keverednek a tortellinihez.
Egy nagy serpenyőben tegye az olívaolajat közepes lángra. Amint az olaj felforrósodott - kissé csillogjon, de ne füstöljön - tegye bele a hagymát és a fokhagymát.
Ha a hagyma áttetsző, hozzáadjuk a paprikát, és kb. 5 percig sütjük, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a tortellinit és a paradicsomot, és folyamatosan kevergetve további 5-7 percig pirítsuk. A tortellinek kívülről is ropogósnak kell lenniük - ez számomra elengedhetetlen!
Sóval és borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a mini mozzarellagolyókat, és jól összekeverjük, amíg a sajt egy kicsit megolvad.
Vegye le a tűzről az ízletes olasz tortellini serpenyőt, és díszítse friss bazsalikommal.