HIRDETŐ
A legjobb pizzatészta
Recept az ideális, ropogós és levegős pizzatésztára, ami mindig sikerül. Nemcsak kivételes ízével, hanem illatával is elcsábít. Készítse elő ezeket a hozzávalókat és kezdje el a főzést!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g sima liszt speciális
- 1 db Szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál Só
- 2 EK olívaolaj
- 325 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük a tálban.
2. Lépés
Adjunk hozzá olívaolajat és vizet, majd gyúrjuk sima tésztává.
3. Lépés
Hagyjuk meleg helyen körülbelül 90 percig kelni, amíg megduplázódik a térfogata.
4. Lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon gyúrjuk át és nyújtsuk ki a kívánt formára.
5. Lépés
Most saját választásunk szerint befedhetjük a tésztát, és előmelegített 250 fokos sütőben süthetjük.