HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A magyar konyha híres és kedvelt étele, Gulyásleves egyszerűen

A gulyásleves a magyar konyha híres és kedvelt ételje. Ez az egyszerű recept alapul veszi a hagyományos módszert, de egyszerűsíti a folyamatot a kevésbé tapasztalt szakácsok számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 3 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál szalonna zsír Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 4 babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Dobd a szalonna zsírt egy nagy lábasba és pirítsd meg benne apróra vágott hagymát.

2. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, add hozzá a pirospaprikát, majd az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és majorannát. Keverd össze.

3. Lépés

Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát.

4. Lépés

Miután minden oldalról megpirult a hús, add hozzá az apróra vágott zöldségeket: burgonyát, sárgarépát, fehérrépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát, és paradicsomot.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket, majd tedd bele a babérlevelet.

6. Lépés

Főzd a levest fedő alatt, közepes hőmérsékleten, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 1,5-2 óra.

7. Lépés

Amikor a leves megfőtt, ízlés szerint utánasózd, és a friss petrezselyemmel megszórva tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek