Forrás: Pixabay
A magyar konyha híres és kedvelt étele, Gulyásleves egyszerűen
A gulyásleves a magyar konyha híres és kedvelt ételje. Ez az egyszerű recept alapul veszi a hagyományos módszert, de egyszerűsíti a folyamatot a kevésbé tapasztalt szakácsok számára.
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 3 nagyobb burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fehérrépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szalonna zsír
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál Majoránna
- 4 babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem
Eljárás
Dobd a szalonna zsírt egy nagy lábasba és pirítsd meg benne apróra vágott hagymát.
Amikor a hagyma üveges lesz, add hozzá a pirospaprikát, majd az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és majorannát. Keverd össze.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát.
Miután minden oldalról megpirult a hús, add hozzá az apróra vágott zöldségeket: burgonyát, sárgarépát, fehérrépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát, és paradicsomot.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket, majd tedd bele a babérlevelet.
Főzd a levest fedő alatt, közepes hőmérsékleten, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 1,5-2 óra.
Amikor a leves megfőtt, ízlés szerint utánasózd, és a friss petrezselyemmel megszórva tálald.