HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

A magyar konyha híres és kedvelt étele, Gulyásleves egyszerűen

A gulyásleves a magyar konyha híres és kedvelt ételje. Ez az egyszerű recept alapul veszi a hagyományos módszert, de egyszerűsíti a folyamatot a kevésbé tapasztalt szakácsok számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 3 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál szalonna zsír Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 4 babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Dobd a szalonna zsírt egy nagy lábasba és pirítsd meg benne apróra vágott hagymát.

2. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, add hozzá a pirospaprikát, majd az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és majorannát. Keverd össze.

3. Lépés

Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát.

4. Lépés

Miután minden oldalról megpirult a hús, add hozzá az apróra vágott zöldségeket: burgonyát, sárgarépát, fehérrépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát, és paradicsomot.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket, majd tedd bele a babérlevelet.

6. Lépés

Főzd a levest fedő alatt, közepes hőmérsékleten, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 1,5-2 óra.

7. Lépés

Amikor a leves megfőtt, ízlés szerint utánasózd, és a friss petrezselyemmel megszórva tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új