HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yd6Gag9-6M8YHdfSczyK/b9b524f704049af08179793a184aee.png)
Áfonyakompót
Az áfonyakompót nagyszerű kiegészítő a különféle desszertekhez, mint például a palacsinta és a pannkók.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g áfonyák
- 200 g cukor
- 1 l víz
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a áfonyát a levelektől és egyéb szennyeződésektől.
2. Lépés
Mosszatot mossa le folyó vízzel.
3. Lépés
Egy fazékban forralja fel a vizet a cukorral.
4. Lépés
Adj bele áfonyát a forrásban lévő vízbe és hagyd főni 10 percig.
5. Lépés
Ezután adj hozzá citromlevet, és főzd további 5 percig.
6. Lépés
Vegye le a főtt kompótot a tűzről és hagyja kihűlni.
7. Lépés
Szolgálja fel önállóan, vagy desszert mellé köretként.