Áfonyás cheesecake
Fantasztikus, sütni nem kell áfonyás cheesecake, szupergyorsan kész‼️Tele antioxidánsokkal és rostokkal az áfonyának köszönhetően 😍🤤🫐‼️
Hozzávalók
Alap
- 100 g Almás keksz
- 50 g Szerszámok
Áfonyás leves
- 200 g Használtam erdei áfonyát
- 3 kanalak Ha édeset szeretne, adhat hozzá cukrot
- 1 Citromlé
- 30 ml Szöveg
- 2 kanalak Kukoricakeményítő
Krém
- 500 g Kenhető túró
- 100 g Fehér csokoládé
- 2 kanalak Szederleves
- 200 ml 40 százalékos tejszín
- Csipet igazi vanília
Eljárás
A forma átmérője: 18 cm
A kekszet összemixeljük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt formában.
Az áfonyát cukorral és citromlével forraljuk. (Ha frissek vannak, jó őket egy kicsit összezúzni és 1-2 evőkanál vizet hozzáadni.)
Összekeverjük őket és visszatesszük a fazékba. Vegyünk le 2 kanál krémet!
Keverjünk össze kukoricakeményítőt (2 teáskanál) 30 ml vízzel, és adjuk hozzá a turmixolt áfonyához. Rövid ideig főzzük, hagyjuk hűlni egy kicsit.
A túrót és a tejszínt felverjük, hozzákeverünk 2 evőkanál áfonyalekvárt, vaníliát és olvasztott fehér csokoládét.
A krémet simítjuk a formába, majd óvatosan ráöntjük az áfonyalévet.
Mentjük a lefordított szöveget
Jó étvágyat 😍