Én ezt a tortát sokszor elkészítettem már, és tapasztalatom szerint az a legjobb, ha nem kapkodjuk el az elkészítését. Bár a család mindig türelmetlenül várja, de megéri kivárni, hogy minden réteg megfelelően megszilárduljon. Így lesz igazán ízletes és látványos a végeredmény!
Ahogy a forró szilvalekvár elkezdi ölelni a fahéjrudat, az egész konyhában érezhető az ünnepi illat. A recept minden alkalommal sikerül, és nagyon gyorsan elkészül. Családom és barátaim mindig örömmel fogadják ezt az egzotikus, mégis otthonos ízkompozíciót.
Ez a fokhagymakrémleves egy igazi egészségbomba! Nem véletlenül készítem hűvösebb napokra, amikor szükség van egy kis erősítésre. Az elkészítése egyszerű, mégis isteni finom.
Előkészítési lépés 0: Olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felvágott húst, fűszereket és felöntjük vízzel. Puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldséget, a paradicsompürét és főzzük, amíg minden megpuhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és hagyjuk felmelegedni.
Szerintem a hús és a bab együttes íze igazán kiemeli a babgulyás zamatát, és a friss zöldségek, a hagyma és a fokhagyma erősíti azt. A végeredmény pedig mindig egy sűrű, tartalmas, krémes babgulyás, amit a családom imád.