HIRDETŐ

Áfonyás sütemény

Finom és puha :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

áfonya keverék

  • 110 g Erdői áfonyák Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • ízlés szerint nádcukor vagy juharszirup Hozzáadott
  • 1 EK kukoricakeményítő Hozzáadott

Gyakran

  • 120 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 130 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 220 g Simlis tönkölyliszt Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a áfonya keveréket: áfonya, cukor, citromlé, kis vizet hozzáadunk és főzzük egy kicsit (higíthatjuk egy kis vízzel). Amikor az áfonya megfőtt, hozzáadjuk a keményítőt, keverjük össze és főzzük egy kicsit. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Kikeverjük a vajat + cukrot, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet a sütőporral.

3. Lépés

Összekeverjük a keveréket és a tésztát, lefedjük és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig. Ezután egy kanállal merjük a tésztát és halmozunk fel a sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütjük kb. 8-10 percig 180°C-on (a sütőtől függően). Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsra, és kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek