HIRDETŐ
Áfonyás sütemény
Finom és puha :)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
áfonya keverék
- 110 g Erdői áfonyák
- citromlé
- ízlés szerint nádcukor vagy juharszirup
- 1 EK kukoricakeményítő
Gyakran
- 120 g lágyított vaj
- 130 g nádcukor
- 1 db tojás
- 220 g Simlis tönkölyliszt
- 6 g szódabikarbóna
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Elkészítjük a áfonya keveréket: áfonya, cukor, citromlé, kis vizet hozzáadunk és főzzük egy kicsit (higíthatjuk egy kis vízzel). Amikor az áfonya megfőtt, hozzáadjuk a keményítőt, keverjük össze és főzzük egy kicsit. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Kikeverjük a vajat + cukrot, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet a sütőporral.
3. Lépés
Összekeverjük a keveréket és a tésztát, lefedjük és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig. Ezután egy kanállal merjük a tésztát és halmozunk fel a sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütjük kb. 8-10 percig 180°C-on (a sütőtől függően). Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsra, és kész.