HIRDETŐ

Áfonyás sütemény

Finom és puha :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

áfonya keverék

  • 110 g Erdői áfonyák Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • ízlés szerint nádcukor vagy juharszirup Hozzáadott
  • 1 EK kukoricakeményítő Hozzáadott

Gyakran

  • 120 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 130 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 220 g Simlis tönkölyliszt Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a áfonya keveréket: áfonya, cukor, citromlé, kis vizet hozzáadunk és főzzük egy kicsit (higíthatjuk egy kis vízzel). Amikor az áfonya megfőtt, hozzáadjuk a keményítőt, keverjük össze és főzzük egy kicsit. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Kikeverjük a vajat + cukrot, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet a sütőporral.

3. Lépés

Összekeverjük a keveréket és a tésztát, lefedjük és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig. Ezután egy kanállal merjük a tésztát és halmozunk fel a sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütjük kb. 8-10 percig 180°C-on (a sütőtől függően). Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsra, és kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új