HIRDETŐ

Forrás: ALLEKO via iStockPhotos

Alma almabor torta sütés

Ez az almás almás sütemény igazi csúcspont a sütési receptjeim között. Nemcsak a különleges összetevő - az almaecider - miatt, hanem azért is, mert hihetetlenül nedves és finom. Sokszor készítettem már ezt a tortát különböző alkalmakra, és mindig igazi szemet gyönyörködtető volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 200 ml Alma almabor Hozzáadott

A feltéthez:

  • 500 g alma Hozzáadott
  • 2 EK cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g mandulaszeleteket Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Az almás almás sütemény sütéséhez először a vajat a cukorral együtt krémesre keverjük. Ehhez a lépéshez kézi mixert ajánlok, hogy tökéletesen krémes állagot kapjunk.

2. Lépés

A tojásokat egyenként adjuk a vajas keverékhez, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a sót is.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük a tésztához az almaborral felváltva. Úgy tapasztaltam, hogy a liszt óvatos beleszitálása valóban sokat számít - sokkal könnyebbé és levegősebbé teszi a tésztát.

4. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tortaformába (kb. 26 cm átmérőjű), és simítsa el.

5. Lépés

Hámozza meg, magozza ki és kockázza fel az almát. Keverjük össze a cukorral és a fahéjjal, és kenjük a tésztára. A pelyhesített mandula itt sem hiányozhat - ez adja azt a bizonyos pluszt a süteménynek, és csodálatosan ropogós feltétet biztosít.

6. Lépés

Az almás almás süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfok) kb. 60 percig sütjük. Ha szükséges, fedjük le alufóliával, hogy a sütemény ne legyen túl sötét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új