HIRDETŐ

Alma főzelék

Az alma főzelék régóta kedvelt édesség a magyar konyhában. Friss, édes almákból, vaníliás cukorral finomítva kiváló desszert bármely ebéd vagy vacsora végén. Az alma főzelék elkészítése gyors és egyszerű, tápláló édesség, ami tökéletes lehet reggelire is. Az alábbi recept 4 adag főzeléket tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg alma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az almákat, majd hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre. Egy lábosban tegyük fel forralni a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Amikor a cukor feloldódott, adjuk hozzá az almacikkeket és a csipetnyi sót.

2. Lépés

Fedjük le a lábast és főzzük lassú tűzön kb. 25 percig, míg az alma megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a búzadarát és keverjük el, hogy ne legyen csomós.

3. Lépés

További 10-15 percig főzze, amíg a búzadara megduzzad és a főzelék besűrűsödik. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Az utolsó percben adjuk hozzá a vajat és keverjük el.

4. Lépés

Tálaljuk melegen vagy hidegen, a tetejét szórjuk meg fahéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új