HIRDETŐ

Forrás: CirclePS from Canva

Alma rétes

Az almalevél rétes egy népszerű cseh desszert, amely leveles tésztából készül, és savanyú almával töltött. Cukor, fahéj és mazsola is kerül bele. Ez a desszert remekül illik teához vagy kávéhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g Leveles tészta Hozzáadott
  • 1 kg Savanyú alma Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 1 Kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 tojás Dörzsöléshez Hozzáadott
  • 100 g Mazsola Hozzáadott
  • Egy kis liszt a sodráshoz Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az almákat meghámozzuk, kivágjuk és apró darabokra vágjuk. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a mazsolát, majd keverjük jól össze.

2. Lépés

A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra sodorjuk.

3. Lépés

Az előkészített tölteléket a tésztára kenjük, kb. 1 cm-t szabadon hagyva.

4. Lépés

Kenjük meg a tésztát felvert tojással, és óvatosan tekerjük fel.

5. Lépés

A réteslapot még egyszer megkenjük a tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, vagy amíg aranybarnára sül.

6. Lépés

Miután a rétes kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új