HIRDETŐ
Forrás: CirclePS from Canva
Alma rétes
Az almalevél rétes egy népszerű cseh desszert, amely leveles tésztából készül, és savanyú almával töltött. Cukor, fahéj és mazsola is kerül bele. Ez a desszert remekül illik teához vagy kávéhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 500 g Leveles tészta
- 1 kg Savanyú alma
- 150 g Cukor
- 1 Kanál Fahéj
- 1 tojás Dörzsöléshez
- 100 g Mazsola
- Egy kis liszt a sodráshoz
- porcukor a szóráshoz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk és apró darabokra vágjuk. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a mazsolát, majd keverjük jól össze.
2. Lépés
A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra sodorjuk.
3. Lépés
Az előkészített tölteléket a tésztára kenjük, kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
4. Lépés
Kenjük meg a tésztát felvert tojással, és óvatosan tekerjük fel.
5. Lépés
A réteslapot még egyszer megkenjük a tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, vagy amíg aranybarnára sül.
6. Lépés
Miután a rétes kihűlt, szórjuk meg porcukorral.