HIRDETŐ

Almaecet házilag

A finom, frissítő almaecet gazdag vitamintartalommal rendelkezik, és számos egészségügyi előnye is ismert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 nagy alma (bármilyen fajta) Hozzáadott
  • 112 l forralt lehűtött víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor (bármely típusú) Hozzáadott
  • 1 nagy üveg vagy befőttes üveg Hozzáadott
  • Kis mennyiségű almaecet anyahéjjal (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is, mosd meg alaposan az almákat, vágd őket negyedekre és távolítsd el a középső részt.

2. Lépés

A negyedeket tegyed egy nagy üvegbe vagy befőttes üvegbe, add hozzá a cukrot, és öntsd fel vízzel, amíg az almák teljesen bele nem merülnek.

3. Lépés

Takard le a tetejét konyharuhával, és szorosan rögzítsd gumival, hogy levegőt kapjon, de a rovarok és a por ne juthasson belé.

4. Lépés

Helyezd az üveget meleg, sötét helyre, és hagyd ott 2-3 hétig. Ebben az időben az almák kezdenek fermentálódni, és ecetük lesz.

5. Lépés

Türelemmel várj 2-3 hetet, majd szűrd le az ecetet. Ha van anyahéjad, most adhatsz hozzá egy kis mennyiséget, hogy gyorsítsd az ecet kialakulását.

6. Lépés

Tegyed az ecetet a hűtőbe, és ismét hagyd állni 1-2 napig. Ezután el is készült. :)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek