HIRDETŐ

Almaecet házilag

A finom, frissítő almaecet gazdag vitamintartalommal rendelkezik, és számos egészségügyi előnye is ismert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 nagy alma (bármilyen fajta) Hozzáadott
  • 112 l forralt lehűtött víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor (bármely típusú) Hozzáadott
  • 1 nagy üveg vagy befőttes üveg Hozzáadott
  • Kis mennyiségű almaecet anyahéjjal (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is, mosd meg alaposan az almákat, vágd őket negyedekre és távolítsd el a középső részt.

2. Lépés

A negyedeket tegyed egy nagy üvegbe vagy befőttes üvegbe, add hozzá a cukrot, és öntsd fel vízzel, amíg az almák teljesen bele nem merülnek.

3. Lépés

Takard le a tetejét konyharuhával, és szorosan rögzítsd gumival, hogy levegőt kapjon, de a rovarok és a por ne juthasson belé.

4. Lépés

Helyezd az üveget meleg, sötét helyre, és hagyd ott 2-3 hétig. Ebben az időben az almák kezdenek fermentálódni, és ecetük lesz.

5. Lépés

Türelemmel várj 2-3 hetet, majd szűrd le az ecetet. Ha van anyahéjad, most adhatsz hozzá egy kis mennyiséget, hogy gyorsítsd az ecet kialakulását.

6. Lépés

Tegyed az ecetet a hűtőbe, és ismét hagyd állni 1-2 napig. Ezután el is készült. :)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új