HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7r1KiQjPiKvVb6J9SDyD/c24f1e3ec2bafb2660840211796299.jpeg)
Almalekvár
Almás lekvár fahéjjal
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 alma
- 1⁄4 bögre kristálycukor
- 1 tk citromlé
- 2 tk víz
- 1⁄4 tk őrölt fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magokat és vágjuk kockákra. Készítsünk elő egy mély serpenyőt és tegyük bele az almákat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7r1KiQjPiKvVb6J9SDyD/f8bdc4e4be410f790ba4c04ea6f623.png)
Forrás: Youtube
2. Lépés
Megöntözzük őket vízzel, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük párolni. Az almákat addig kell párolni, amíg szétesnek és pép lesz belőlük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7r1KiQjPiKvVb6J9SDyD/b98575921857dc69415b74c77d53b5.png)
Forrás: Youtube
3. Lépés
Hozzáadjuk a fahéjat a dzsemhez, elkeverjük és azonnal a pohárba töltjük. Nem kell sterilizálni, de hűvös helyen tároljuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7r1KiQjPiKvVb6J9SDyD/afbe30cdcfacf1f9228af7d03ccc62.png)
Forrás: Youtube