:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k9XX4tixCk1hfRwZ852V/a61813892fd89760e02a1a65f7b936.jpeg)
Forrás: Pixabay: Element5Digital
Almás diós süti
Ez az almás diós süti egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és mindig a család kedvence. Tökéletes desszert vagy délutáni nasi, és remekül illik egy forró teához vagy kávéhoz.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 nagy alma
- 100 g dió
- 3 tojás
- 100 ml tej
- fahéj ízlés szerint
Eljárás
Kezdetnek mindig is fontos, hogy a hozzávalókat készenlétbe helyezzük. Így könnyebb az elkészítési folyamatot végig követnünk. Lépésről-lépésre haladjunk.
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral. Óvatosan törjük bele a tojásokat a keverékbe, hogy ne essenek bele a héj darabok. Viszlát, bosszantó szilánkok a süteményben!
Adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, míg sima, ragadós tésztát nem kapunk. Itt az ideje, hogy a diót apró darabokra vágjuk és beledobjuk a tésztába. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockákra és szintén vegyítsük a tésztába. Egy kis összevisszaság itt megengedett - nagyszerű ízeket eredményez!
200 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz. Vigyázz, minden sütő másképp süt! Próbáld ki a fogpiszkáló trükköt: ha a tésztába szúrsz és ragacsos tészta nem marad rajta, kész a süteményed.
Hagyjuk kihűlni, mielőtt díszítjük. Szerencsére az almás-diós süti önmagában is csodás, így díszítésre csak egy kis porcukor szórására lesz szükség. Infúziós ideje alatt készítsünk egy csésze forró italt. Így a süteményünk tökéletesen harmonizál az itallal.