HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Element5Digital

Almás diós süti

Ez az almás diós süti egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és mindig a család kedvence. Tökéletes desszert vagy délutáni nasi, és remekül illik egy forró teához vagy kávéhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 nagy alma Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdetnek mindig is fontos, hogy a hozzávalókat készenlétbe helyezzük. Így könnyebb az elkészítési folyamatot végig követnünk. Lépésről-lépésre haladjunk.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral. Óvatosan törjük bele a tojásokat a keverékbe, hogy ne essenek bele a héj darabok. Viszlát, bosszantó szilánkok a süteményben!

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, míg sima, ragadós tésztát nem kapunk. Itt az ideje, hogy a diót apró darabokra vágjuk és beledobjuk a tésztába. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockákra és szintén vegyítsük a tésztába. Egy kis összevisszaság itt megengedett - nagyszerű ízeket eredményez!

4. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz. Vigyázz, minden sütő másképp süt! Próbáld ki a fogpiszkáló trükköt: ha a tésztába szúrsz és ragacsos tészta nem marad rajta, kész a süteményed.

5. Lépés

Hagyjuk kihűlni, mielőtt díszítjük. Szerencsére az almás-diós süti önmagában is csodás, így díszítésre csak egy kis porcukor szórására lesz szükség. Infúziós ideje alatt készítsünk egy csésze forró italt. Így a süteményünk tökéletesen harmonizál az itallal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek