HIRDETŐ

Almás kevert sütemény

Egy ősz vagy téli hétvégén nincs is kellemesebb, mint a forró kávé mellett süteményt sütni. Ebben az időszakban különösen sok az alma a piacon, szóval miért ne használnánk ki? Kipróbáltam már sokféle almás süteményt, de a kevert almás az abszolút kedvencem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tapasztalatból mondom, hogy a sütemény sokkal szebb és egyenletesebb lesz, ha a sütőt előmelegítjük.

2. Lépés

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját a cukorral alaposan keverd masszává. Egy jó trükk, hogy a tojássárgáját mindig egy külön tálban keverd össze a cukorral, mert így sokkal könnyebb dolgozni vele.

3. Lépés

Adj hozzá a vajat is, majd apránként a lisztet és a sütőport. Nagyon fontos, hogy a hozzávalókat apránként adagold, így az elegy nem lesz csomós.

4. Lépés

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a tésztába. Ez a lépés adja meg a süteménynek a könnyedségét, szóval nagyon fontos, hogy tényleg kemény hab legyen a tojásfehérjéből.

5. Lépés

Az almákat hámozd meg, majd vágd kockákra. Ha nagyon édes almád van, akkor csak egy kevés cukorral, de ha savanykás, akkor érdemes egy kicsit több cukorral megszórni őket. Aztán mehet rá a fahéj és a citromhéj is. Én személy szerint mindig reszelem a citromhéjat, mert szerintem így sokkal intenzívebb az ízük.

6. Lépés

Az almapürét a tészta utolsó rétegére halmozd, majd simítsd el. A sütőben a sütemény tetejére kerülő alma rétegnek köszönhetően a végtermék nem lesz száraz, hanem kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz.

7. Lépés

Sütőben 40-45 perc alatt süsd meg. Mindig érdemes az első sütési idő után tűpróbát végezni, mert minden sütő másképp működik. Ha a beleszúrt tű tiszta marad, akkor kész a sütemény. Ha nem, akkor még hagyd bent 5-10 percig.

8. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeleteld fel. Jó étvágyat hozzá! Jó tipp, hogy ha tálalás előtt egy picit meghinted porcukorral, még csinosabb lesz a tányéron!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új