HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Arcaion

Almás piskóta

Az almás piskóta az egyik kedvenc sütink a családban. Az emlékek árasztják el bennem, amikor már gyerekként is szerettem a nagymamám által sütött almás piskótát. A puha piskóta és az almás réteg tökéletes párosítása mindenkinek elnyeri a tetszését. A recept egyszerű, így bátran próbáljátok ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 ks Nagy alma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 citrom leve Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Csalánki porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. Lépés

Az almákat megmossuk, lereszeljük és egy tálban összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ajánlom, hogy nagyon alaposan mossuk meg az almákat, mivel bőröstől reszeljük le őket.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat mindig egyesével adjuk hozzá, hogy könnyebb legyen eldolgozni a masszát.

4. Lépés

Ezután a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, végül belecsorgatjuk az olajat is. A tészta állaga ne legyen túl sűrű, ezért ha szükséges, egy kevés vizet adjunk hozzá.

5. Lépés

Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. Az almát is ráterítjük. Fontos, hogy a tészta jól fedje le az almát, hogy ne égjen oda a sütőben.

6. Lépés

A tepsit betoljuk a sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna színű nem lesz. Figyeljünk, hogy ne égjen oda, ezért a sütési időt minden sütőben érdemes lehet beállítani.

7. Lépés

Végül, amikor kihűlt, megszórjuk a porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új