Forrás: Pixabay: Arcaion
Almás piskóta
Az almás piskóta az egyik kedvenc sütink a családban. Az emlékek árasztják el bennem, amikor már gyerekként is szerettem a nagymamám által sütött almás piskótát. A puha piskóta és az almás réteg tökéletes párosítása mindenkinek elnyeri a tetszését. A recept egyszerű, így bátran próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 4 ks Nagy alma
- 2 ks tojás
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 1⁄2 citrom leve
- 4 evőkanál olaj
- Csalánki porcukor a tetejére
Eljárás
Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az almákat megmossuk, lereszeljük és egy tálban összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ajánlom, hogy nagyon alaposan mossuk meg az almákat, mivel bőröstől reszeljük le őket.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat mindig egyesével adjuk hozzá, hogy könnyebb legyen eldolgozni a masszát.
Ezután a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, végül belecsorgatjuk az olajat is. A tészta állaga ne legyen túl sűrű, ezért ha szükséges, egy kevés vizet adjunk hozzá.
Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. Az almát is ráterítjük. Fontos, hogy a tészta jól fedje le az almát, hogy ne égjen oda a sütőben.
A tepsit betoljuk a sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna színű nem lesz. Figyeljünk, hogy ne égjen oda, ezért a sütési időt minden sütőben érdemes lehet beállítani.
Végül, amikor kihűlt, megszórjuk a porcukorral.