HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Arcaion

Almás piskóta

Az almás piskóta az egyik kedvenc sütink a családban. Az emlékek árasztják el bennem, amikor már gyerekként is szerettem a nagymamám által sütött almás piskótát. A puha piskóta és az almás réteg tökéletes párosítása mindenkinek elnyeri a tetszését. A recept egyszerű, így bátran próbáljátok ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 ks Nagy alma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 citrom leve Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Csalánki porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. Lépés

Az almákat megmossuk, lereszeljük és egy tálban összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ajánlom, hogy nagyon alaposan mossuk meg az almákat, mivel bőröstől reszeljük le őket.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat mindig egyesével adjuk hozzá, hogy könnyebb legyen eldolgozni a masszát.

4. Lépés

Ezután a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, végül belecsorgatjuk az olajat is. A tészta állaga ne legyen túl sűrű, ezért ha szükséges, egy kevés vizet adjunk hozzá.

5. Lépés

Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. Az almát is ráterítjük. Fontos, hogy a tészta jól fedje le az almát, hogy ne égjen oda a sütőben.

6. Lépés

A tepsit betoljuk a sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna színű nem lesz. Figyeljünk, hogy ne égjen oda, ezért a sütési időt minden sütőben érdemes lehet beállítani.

7. Lépés

Végül, amikor kihűlt, megszórjuk a porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek