:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/r82qoTm7cSrejevdxGGZ/3118fcb04c43852e7c20db834aa95d.png)
Forrás: congerdesign via Pixabay
Almás pite cukor nélkül
Ezt a cukormentes almás süteményt akkor szeretem használni, ha ki akarom elégíteni az édesszájúságomat, de tudatosan kerülöm az extra cukrot. A sütemény édessége kizárólag az almából és a vaníliából származik, amelyek csodálatosan harmonizálnak egymással, és az almás sütemény jól használható kisgyerekeknek, akiknek cukormentesen kell étkezniük.
Hozzávalók
- 4 nagy alma
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 szódabikarbóna
- 55 g vaj
- 120 g Almaszósz (feltétlenül cukrozatlan)
- 1 Pinch só
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 2 közepes méret tojás
- 100 g Alacsony zsírtartalmú túró vagy joghurt
- fahéj ízlés szerint
Eljárás
A cukor nélküli almás pite recept elkészítésekor melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, és zsírozzon ki egy kerek sütőformát. Válasszon arányos méretű formát, hogy a süteménye ne legyen túl vékony vagy túl vastag.
Hámozza meg és magozza ki az almát. Vágjuk vékony szeletekre. Itt különösen óvatosan kell dolgozni, hogy egyenletes darabokat kapjunk, mivel ez befolyásolja a sütési időt és a végeredményt.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, az almaszószt, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
Keverje össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és óvatosan keverje össze egy kanállal vagy spatulával, amíg éppen csak össze nem keveredik. Ne keverje túl a tésztát, különben a torta kevésbé lesz habos.
Most adjuk hozzá a túrót/joghurtot és az almaszeleteket. Az alma mennyisége talán túl soknak tűnhet, de ne aggódj, sütés közben összemegy.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és ízlés szerint szórja meg fahéjjal.
Süssük 50-60 percig, amíg a torta aranybarna nem lesz, és egy beleszúrt fogpiszkálóval nem jön ki. Minden sütő más és más, ezért 45 perc után ellenőrizze a süteményt.
Tálalás előtt legalább 15 percig hagyjuk hűlni a cukor nélküli almás süteményt.