HIRDETŐ
Almás pite pudinggal
Ízletes házi almás pite finom pudinggal, ideális ünnepi alkalmakra vagy csak akkor, ha édesre vágyik. A recept egyszerű és gyors, így kevésbé tapasztalt szakács is el tudja készíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 300 g önserkentő liszt
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Szöveg
- 4 db Almák
- 1 csomagolás vaníliapuding
- 2 EK cukor
- 500 ml tej
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Egy keverő segítségével keverje össze a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojást és a sütőport, hogy tésztát hozzon létre.
2. Lépés
Nyújtsa ki a tésztát, és helyezze a kivajazott tortaformára.
3. Lépés
Hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat és reszelje le őket. Terítse szét az reszelt almákat egyenletesen az úton.
4. Lépés
Készítse el a vaníliapudingot a csomagoláson található utasítások szerint, majd öntse rá az alma rétegre.
5. Lépés
Sütse az almás pite a sütőben 40 percig, és szolgálás előtt szórja meg porcukorral.