HIRDETŐ

Almás Pudingos Rétes

Ez a hagyományos és házias recept egy egyszerű, de ízletes almás rétest kínál pudinggal, így új szintre emeli a klasszikus almás rétes élményt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g réteslap Hozzáadott

Töltelék

  • 6 ks Nagy alma Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

A sütő előmelegítése 180°C-ra. Egy nagy tepsit kibélelni sütőpapírral.

2. Lépés

Az almákat megpucolni, lereszelni, hozzáadni a cukrot, és félretenni.

3. Lépés

A pudingot a tasak utasítása szerint elkészíteni, de csak a tej felét használni, hogy sűrűbb legyen.

4. Lépés

Adjuk hozzá az almát és az őrölt fahéjat a pudinghoz, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Minden réteslapot megkenni olvasztott vajjal, majd a tetejére halmozni az almás-pudingos tölteléket.

6. Lépés

A rétest óvatosan feltekerni, a tepsire helyezni, és a tetejét megkenni a tojással.

7. Lépés

A rétest a sütőben aranybarnára sütni, kb. 35-40 percig.

8. Lépés

A megsült rétest kivenni a sütőből, hagyni hűlni, majd szeletelni. Tálalható melegen vagy hidegen, porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új