Almás Pudingos Rétes
Ez a hagyományos és házias recept egy egyszerű, de ízletes almás rétest kínál pudinggal, így új szintre emeli a klasszikus almás rétes élményt.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g réteslap
Töltelék
- 6 ks Nagy alma
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- Fahéj
Kenéshez
- 1 ks tojás
- 50 g vaj
Eljárás
A sütő előmelegítése 180°C-ra. Egy nagy tepsit kibélelni sütőpapírral.
Az almákat megpucolni, lereszelni, hozzáadni a cukrot, és félretenni.
A pudingot a tasak utasítása szerint elkészíteni, de csak a tej felét használni, hogy sűrűbb legyen.
Adjuk hozzá az almát és az őrölt fahéjat a pudinghoz, és keverjük jól össze.
Minden réteslapot megkenni olvasztott vajjal, majd a tetejére halmozni az almás-pudingos tölteléket.
A rétest óvatosan feltekerni, a tepsire helyezni, és a tetejét megkenni a tojással.
A rétest a sütőben aranybarnára sütni, kb. 35-40 percig.
A megsült rétest kivenni a sütőből, hagyni hűlni, majd szeletelni. Tálalható melegen vagy hidegen, porcukorral meghintve.