HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Almas rétes leveles tésztából

Ezt a receptet sokszor készítettem már, mindig nagy sikerrel. Hihetetlen finom a sült almával töltött leveles tészta, különösen ha hozzáadszunk egy kis fahéjat. Az alaprecept egészséges és ízletes, de néha én magam is hozzáadok egy kis pluszt, például egy kevés kreált mákot vagy diót a töltelékhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 Gram leveles tészta Hozzáadott
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 50 Gram vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az almákat meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Én személy szerint a saját almáimat használom ehhez a recepthez, mert szerintem tényleg sokkal jobb ízük van, de bármilyen nagyobb, édeskés alma megteszi.

2. Lépés

Az almákat a cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, majd alacsony tűznél puhulásig főzzük. Figyeljünk, hogy az almák ne égjenek oda, ha szükséges, picit vizet adhatunk hozzá.

3. Lépés

A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, ráterítjük a főtt almát, és feltekerjük. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Nekem gyakran az alsó és a felső rész is egyidejűleg barnul meg, ezért érdemes félidőben megfordítani a rétest.

4. Lépés

A megsült rétest porcukorral meghintve kínáljuk. Tippként ajánlom, hogy a porcukrot szűrőn átszitálva majd egy kávéskanállal szórjuk a rétesre, így szép egyenletes lesz a cukorréteg.

5. Lépés

Személyes kedvencem az vaníliafagylalt a rétes mellett, de egy egyszerű tejszínhabbal is mennyei. A legjobb frissen, még melegen tálalni, de másnapra maradva is finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új