HIRDETŐ

Almás Zabpalacsinta

Ez egy egészséges, tápláló és ízletes reggeli vagy akár desszert, gyümölcsös twisttel. Az almás zabpalacsinta egy könnyű alternatíva a hagyományos palacsintához, és egyben kiváló módja annak, hogy növeljük a rostbevitelt is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta Tészta

  • 1 Csésze zabliszt Hozzáadott
  • 112 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 darab tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 2 darab alma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A zablisztet, a tojásokat, a tejet és a sót egy nagy tálba helyezzük és simára keverjük. Hagyjuk a tésztát 10 percig állni, hogy a zabliszt megduzzadjon.

2. Lépés

Közben az almát lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal és a mézzel.

3. Lépés

Egy serpenyőt közepes lángon melegítünk, egy kis olajat adunk hozzá. Egy merőkanálnyi tésztát az olajba öntünk, elsimítjuk, hogy kb. 10 cm átmérőjű palacsintát kapjunk. Az alsó oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

4. Lépés

A megsült palacsintákat egy szalvétával bélelt tányérra tesszük. Ugyanezzel a módszerrel sütjük ki a többi palacsintát is.

5. Lépés

Végül minden palacsintát megtöltünk az almás töltelékkel, hajtogatjuk vagy tekergessük, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új