:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/R_zKoJNEdCrI26bbJr_z/74c551b3752214b90379597057e760.png)
Almás Zabpalacsinta
Ez egy egészséges, tápláló és ízletes reggeli vagy akár desszert, gyümölcsös twisttel. Az almás zabpalacsinta egy könnyű alternatíva a hagyományos palacsintához, és egyben kiváló módja annak, hogy növeljük a rostbevitelt is.
Hozzávalók
Palacsinta Tészta
- 1 Csésze zabliszt
- 11⁄2 Csésze tej
- 2 darab tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 2 darab alma
- 1 teáskanál Fahéj
- 2 evőkanál méz
Eljárás
A zablisztet, a tojásokat, a tejet és a sót egy nagy tálba helyezzük és simára keverjük. Hagyjuk a tésztát 10 percig állni, hogy a zabliszt megduzzadjon.
Közben az almát lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal és a mézzel.
Egy serpenyőt közepes lángon melegítünk, egy kis olajat adunk hozzá. Egy merőkanálnyi tésztát az olajba öntünk, elsimítjuk, hogy kb. 10 cm átmérőjű palacsintát kapjunk. Az alsó oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A megsült palacsintákat egy szalvétával bélelt tányérra tesszük. Ugyanezzel a módszerrel sütjük ki a többi palacsintát is.
Végül minden palacsintát megtöltünk az almás töltelékkel, hajtogatjuk vagy tekergessük, majd tálaljuk.