HIRDETŐ
Alpesi gombóc Germknödel vanília mártással

Alpesi gombóc Germknödel vanília mártással

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Eszközök

  • 250 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 42 g friss élesztő Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 25 g Méz Hozzáadott
  • 25 g vaj Hozzáadott
  • 2 g Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 15 g citromhéj Hozzáadott
  • 120 g Szerszámok Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
  • 4 db sárgája Hozzáadott
  • 500 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott

A szóráshoz

  • 150 g őrölt mák Hozzáadott
  • cukor liszt Hozzáadott
  • menta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kovász előkészítéséhez használjunk élesztőt, meleg tejet, mézet és egy kis lisztet. Hagyjuk kb. 10 percig, amíg megkel.

2. Lépés

Az eszközök Funkciók névtér functions { //Mentse el a lefordított szöveget típus save_translation = (_: { szöveg: string, }) => bármi; } // névtér functions

3. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre vágjuk. Minden darabkára 1-2 evőkanál lekvárt teszünk (dúsíthatjuk zsemlemorzsával vagy túróval, mandulával, ha túl híg), mindent jól lezárunk. Még 15 percig hagyjuk a hengernél kelni. A párolót enyhén kikenjük vajjal, hogy a knédlik ne ragadjanak hozzá. 15-18 percig pároljuk. Vigyázz, a knédlik sokat dagadnak főzés közben, a párolón kell rájuk elegendő helyet hagyni.

4. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliamártást (Cream Anglaise). A keverőtálba öntjük a tejszínt. A vaníliarudat hosszában felvágjuk és a kés hegyével kikaparjuk a belsejét a tejszínbe. Lassan felmelegítjük és 2 percig forraljuk.

5. Lépés

Egyelőre a tojássárgáját habverővel habosítjuk fel a cukorral finom habbá. Folyamatos keverés közben merőkanállal forró tejszínnel öntjük le, majd még egy merőkanállal. Ezt a tojássárga keveréket folyamatos keverés közben visszaöntjük a maradék tejszínbe a lábosba, visszatesszük a tűzhelyre. Folyamatosan verjük a habverővel és melegítjük, amíg a krém meg nem sűrűsödik. Ne forraljuk túl, inkább hagyjuk melegedni. Ha van konyhai hőmérője, használhatja - a krémnek el kell érnie a hőmérsékletet körülbelül 80 ˚C.

6. Lépés

A darált mákot összekeverjük a vaníliás cukorral.

7. Lépés

Tálaljuk a gombócot vaníliamártással és mákos cukorral megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új