Forrás: Canva
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 320 g búzafinomliszt
- 220 g barnacukor
- 90 g kristálycukor
- 1 kis tasak vaníliás cukor
- 150 g tejcsokoládé csepp vagy felaprított tejcsoki
- 150 g étcsokoládé csepp vagy felaprított étcsokoládé
- 2 L es méretű tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 g só
- vanília aroma paszta
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt kb. 190 fokra.
Egy edénybe szitáljuk bele a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. Miután átszitáltuk még egy habverő segítségével alaposan forgassuk össze, hogy minden alaposan elkeveredjen.
Tegyük a robotgép táljába a vajat, a barnacukrot, kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd a levél formájú fejjel kezdjük el kikeverni. Egészen addig keverjük, míg a vaj színe halványabb nem lesz és szerkezete kissé fellazul (habosabb lesz).Adjuk hozzá a vanília aromát/pasztát is és keverjünk rajta párat.
Kezdjük el egyesével hozzáadni a tojásokat a vajas keverékhez. Fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a tojás is és egészen addig ne adjuk hozzá a másodikat, míg az első teljesen el nem keveredett a vajjal.
A cookie-t egy fagylalt adagolóval vagy egy sima evőkanál segítségével kezdjük el kimérni. A lényeg, hogy a csokis kekszek mérete egységes legyen, hogy mind egyszerre tudjon elkészülni.
Tegyük a sütőbe a csokis kekszet és kb. 8-12 perc alatt (mérettől függően) süssük készre őket. Ha elkészült akkor szedjük ki a sütőből és kb. 5 percig még hagyjuk hűlni a tepsin.
Fogyasszuk tejjel.