Forrás: Canva
Amerikai palacsinta tej nélkül
Ez egy egyszerű recept tejmentes palacsintatésztára. Az eredmény finom, vékony és lágy palacsinták, amelyeket tej nélkül készíthetsz el.
Hozzávalók
- 1 bögre sima liszt speciális
- 1 bögre víz
- 2 darab tojás
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- 2 EK olaj
- vanília kivonat
- csipetnyi só
- vaj
Eljárás
Keverje össze a sima lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.
Adja hozzá a tojást és az olajat a száraz keverékhez. Ha szeretne, adhat hozzá vanília kivonatot is az ízesítéshez.
Fokozatosan öntsön vizet a keverékhez és keverje addig, amíg sima, csomómentes tésztát nem kap.
Hagyja a tésztát kb. 15-30 percig pihenni, hogy az összetevők összekapcsolódjanak és a tészta sűrűsödjön.
Melegítse fel a tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és vajjal kenje ki, hogy a palacsinták ne ragadjanak hozzá.
Öntse a tésztát a serpenyőbe a palacsinta mérete szerint preferált mennyiségben. Egyenletesen ossza szét a tésztát az egész serpenyőben.
Aranybarnára sütjük a palacsintákat mindkét oldalán.
A palacsintákat különböző töltelékekkel és mellékletekkel szolgálhatja fel, például gyümölccsel, lekvárral, csokoládé sziruppal, mézzel, túróval, dióval vagy cukorral.