HIRDETŐ

Forrás: facebook:Nagy Fatál Konyhája

Aranygaluska vaníliamártással

Sokszor megkérték már, hogy osszam meg a titkot, hogyan készítem az aranygaluskát. Nos, ez egy nagyon egyszerű recept, de nagyon finom. A házi vaníliamártással egyenesen csodálatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához:

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 3 tojássárga Hozzáadott
  • 100 g puha vaj Hozzáadott
  • 180 g darált dió Hozzáadott
  • Cukor és vaj a tészta megszórásához Hozzáadott

Vaníliamártáshoz:

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 5 tojássárgája Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ez fontos, mert a tészta nem szereti a hideg sütőt.

2. Lépés

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba és adjuk hozzá az élesztőt, cukrot, tojássárgákat és a vajat. Figyelem, a vajat ne a tojássárgákkal együtt adjuk hozzá, előtte puha állapotúra kell olvasztani!

3. Lépés

Alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat és hagyjuk kelni egy órát. Egy óra alatt kelődés alatt gyönyörűen megduplázódik és könnyed lesz.

4. Lépés

Amíg a tészta kél, készítsük el a vaníliamártást. Miután a tejben feloldottuk a cukrot, adjuk hozzá a tojássárgákat és a vaníliarúdot. Kezdők számára fontos, hogy a vaníliamártást folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen le!

5. Lépés

A megkelt tésztát daraboljuk fel, majd mindegyik darabot forgassuk meg először vajban, majd a dió és a cukor keverékében.

6. Lépés

Ezt követően helyezzük a darabokat egy kivajazott sütőformába, majd süssük aranybarnára.

7. Lépés

A sült aranygaluskát tálaljuk a házi vaníliamártással, ami csodálatosan illik hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új