HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Aranyló húsleves, ahogy nagyi készíti

A vasárnapi ebédek főszereplője, a húsleves varázserővel bír: meggyógyítja a megfázást, elsimítja a vitákat és elcsendesíti a szószátyárokat. Van, aki forrón szereti, van, aki még forróbban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 kg csirke farhát nyak szárny láb fej zúza szív máj vese Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 3 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis karalábé Hozzáadott
  • 2 szár zeller Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 TV paprika Hozzáadott
  • 2 csokor petrezselyem Hozzáadott
  • Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 15 dkg csigatészta Hozzáadott
  • 312 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

190 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a csirkehúst, majd tisztítsuk meg és távolítsuk el a nem kívánt részeket.

2. Lépés

Tegyük a csirkét a hagymával együtt egy nagy fazékba (5 literes vagy nagyobb). Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és nagy lángon forraljuk fel.

3. Lépés

A lángot állítsuk alacsony fokozatra, távolítsuk el a víz tetejéről a habot, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Amíg a csirke fő, megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha a leves már nem habzik, adjuk hozzá a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet is.

5. Lépés

Addig főzzük a levest, amíg a csirke teljesen meg nem fő. Távolítsuk el a petrezselymet, a hagymát és a paprikát. Ha a csirke lábán elkezd repedezni a bőr, a leves elkészült.

6. Lépés

Vegyük ki a zöldségeket és a húst a fazékból, és hagyjuk állni egy kicsit a húslevest. Szűrjük le a levest.

7. Lépés

Egy külön edényben forraljuk fel egy kevés levest, és főzzük ki benne a tésztát.

8. Lépés

A levest a főtt csirkével, a zöldségekkel és a tésztával együtt tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új