HIRDETŐ

Az Igazi Pincepörkölt

A pincepörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet általában disznóhúsból készítenek. A pörköltet általában tarhonyával vagy friss kenyérrel fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sertéshús (vagy csirkehús vagy marhahús) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított kakkfű Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 3 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl vörösbor Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk (kb. 3x3 cm), és megfűszerezzük sóval és borssal.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kockázott húst, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg elkezd pirulni.

4. Lépés

A pirospaprikát beleszórjuk és jól elkeverük, majd hozzáadjuk a meghámozott babérlevelet.

5. Lépés

Egy kis edényben keverjük össze a lisztet a vízzel, majd öntsük a húshoz, és jól keverjük.

6. Lépés

Öntsük hozzá a vörösbort, majd takaréklángon, fedő alatt főzzük kb.1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

7. Lépés

Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az ecetet, majd ízlés szerint utána sózzuk-borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek