HIRDETŐ

Az Igazi Pincepörkölt

A pincepörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet általában disznóhúsból készítenek. A pörköltet általában tarhonyával vagy friss kenyérrel fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sertéshús (vagy csirkehús vagy marhahús) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított kakkfű Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 3 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl vörösbor Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk (kb. 3x3 cm), és megfűszerezzük sóval és borssal.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kockázott húst, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg elkezd pirulni.

4. Lépés

A pirospaprikát beleszórjuk és jól elkeverük, majd hozzáadjuk a meghámozott babérlevelet.

5. Lépés

Egy kis edényben keverjük össze a lisztet a vízzel, majd öntsük a húshoz, és jól keverjük.

6. Lépés

Öntsük hozzá a vörösbort, majd takaréklángon, fedő alatt főzzük kb.1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

7. Lépés

Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az ecetet, majd ízlés szerint utána sózzuk-borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új