HIRDETŐ

Bab torta

Az eredeti recept szerint a babot rumos-citrusos szirupba mártják, majd gyakran tejszínhabbal, gyümölcsökkel és egyéb díszítésekkel tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 1 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
  • 2 evőkanál meleg víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott

A sziruphoz:

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 60 ml rum (vagy citromlé) Hozzáadott

A díszítéshez:

  • tejszínhab Hozzáadott
  • friss gyümölcsök Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tésztához először az élesztőt feloldjuk a meleg vízben, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk 10 percig állni.

2. Lépés

A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat, végül beledolgozzuk az élesztős keveréket. Az egészet simára keverjük.

3. Lépés

A tésztát beletesszük a formába (kb. 20 cm átmérőjű), és hagyjuk pihenni 30 percig.

4. Lépés

A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

5. Lépés

Közben készítjük el a szirupot: a cukrot és a vizet forraljuk össze, majd hozzáadjuk a rumot/citromlevet.

6. Lépés

A megsült tortát forrón mártjuk bele a szirupba, és hagyjuk, hogy a szirup jól beszívódjon.

7. Lépés

Végül díszítjük tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel és porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új