Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele
A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.
Hozzávalók
- 2 nagyobb padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tahini (szezámpaszta)
- 1 nagy citrom leve
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem díszítéshez
- Pita kenyér vagy friss zöldségek a tálaláshoz
Eljárás
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A padlizsánt megmossuk, majd villával számos helyen megszurkáljuk.
Egy sütőlemezre helyezzük a padlizsánt és 25-30 percig sütjük, amíg a belső része megpuhul.
Hagyjuk a padlizsánt kihűlni, majd vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét.
A padlizsán belsejét, a fokhagymát, a tahinit, a citromlevet és az olívaolajat egy turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Szervírozzuk a Baba Ganoush-t egy tálban, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és pita kenyérrel vagy friss zöldségekkel kínáljuk.