HIRDETŐ

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagyobb padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini (szezámpaszta) Hozzáadott
  • 1 nagy citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem díszítéshez Hozzáadott
  • Pita kenyér vagy friss zöldségek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A padlizsánt megmossuk, majd villával számos helyen megszurkáljuk.

2. Lépés

Egy sütőlemezre helyezzük a padlizsánt és 25-30 percig sütjük, amíg a belső része megpuhul.

3. Lépés

Hagyjuk a padlizsánt kihűlni, majd vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét.

4. Lépés

A padlizsán belsejét, a fokhagymát, a tahinit, a citromlevet és az olívaolajat egy turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Szervírozzuk a Baba Ganoush-t egy tálban, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és pita kenyérrel vagy friss zöldségekkel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új