HIRDETŐ

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagyobb padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini (szezámpaszta) Hozzáadott
  • 1 nagy citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem díszítéshez Hozzáadott
  • Pita kenyér vagy friss zöldségek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A padlizsánt megmossuk, majd villával számos helyen megszurkáljuk.

2. Lépés

Egy sütőlemezre helyezzük a padlizsánt és 25-30 percig sütjük, amíg a belső része megpuhul.

3. Lépés

Hagyjuk a padlizsánt kihűlni, majd vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét.

4. Lépés

A padlizsán belsejét, a fokhagymát, a tahinit, a citromlevet és az olívaolajat egy turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Szervírozzuk a Baba Ganoush-t egy tálban, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és pita kenyérrel vagy friss zöldségekkel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek